SaS: Víta koniec projektu Grandwood, neverí však na amaterizmus

NETKY.SK • 14 Jún 2013, 10:07 • 2 min
SaS: Víta koniec projektu Grandwood, neverí však na amaterizmus

BRATISLAVA - Skutočnosť, že spoločnosť Grandwood Holding nebude pokračovať v projekte svojej fabriky vo Vranove nad Topľou, opozičná SaS víta. Celý projekt považuje totiž strana od začiatku za nevýhodný a obskúrny. Pre podozrenie z podvodu jej predstavitelia podali aj trestné oznámenie.

slovakia

left justify in out

"Skutočnosť, že spoločnosť Grandwood vycúvala z projektu, by však nič nemala zmeniť na tom, aby celý prípad vyšetrila polícia," myslí si podpredseda SaS Ľubomír Galko. Zároveň pripomína, že vláda Roberta Fica (Smer-SD) chcela tejto spoločnosti poskytnúť investičnú pomoc vo výške 21 miliónov eur.

"Toto považujeme za absolútnu nehoráznosť. Máme dôvodné podozrenie, že nešlo o náhodu, amaterizmus, ale o plánovanú akciu. Toto podozrenie umocňujú informácie o prepojeniach medzi predstaviteľmi spoločnosti Grandwood a stranou Smer," konštatuje sa v stanovisku SaS.

Grandwood, ktorý plánoval vybudovať s investičnou pomocou štátu svoj nový drevospracujúci závod v priemyselnom parku Ferovo vo Vranove nad Topľou, napokon túto investíciu realizovať nebude. Vo štvrtok (13.6.) to potvrdil hovorca ministra hospodárstva SR Stanislav Jurikovič.

Rozhodol sa tak sám investor. V liste adresovanom ministrovi hospodárstva konateľ spoločnosti Ridvan Serbes konštatoval, že mediálna prezentácia ich projektu na Slovensku sa stala veľmi urážlivá a osobná, čo ich odradilo od pôsobenia na Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies