SaS: Veríme, že Procházka Matovičove obvinenia vyvráti

NETKY.SK • 2 Jún 2014, 15:55 • 2 min
SaS: Veríme, že Procházka Matovičove obvinenia vyvráti

BRATISLAVA - Strana SaS verí, že Radoslav Procházka dokáže svoju bezúhonnosť a vyvráti tvrdenia Igora Matoviča (OĽaNO). Ten dnes obvinil kandidáta v nedávnych prezidentských voľbách, že si prostredníctvom neho chcel nakúpiť predvolebnú inzerciu načierno s tým, že 50 až 90 percent z nej zaplatí v hotovosti, "na drevo" a bez akéhokoľvek dokladu.

slovakia

left justify in out

Vzniknutú situáciu, ktorá vytvára podozrenie na nahováranie k trestnému činu krátenia dane, považuje SaS za veľmi vážnu. "Už aj preto, že s menom Radoslava Procházku sa spája konsolidácia konzervatívnej časti pravicovej politickej scény a následná porážka Roberta Fica," uviedla strana vo svojom tlačovom vyhlásení. "Predpokladom víťazstva reformných síl v budúcich parlamentných voľbách je to, že ich budú viesť bezúhonní ľudia, ktorí si udržia dôveru voličov," dodali liberáli vo vyhlásení.

 

Podľa dnešného vyhlásenia Igora Matoviča predniesol Procházka svoj návrh približne mesiac pred prezidentskými voľbami, počas rozhovoru medzi štyrmi očami, ktorý mal prebehnúť v parlamente v poslaneckom klube Obyčajných ľudí a nezávislých osobností. Hodnota reklamy, o ktorú išlo, bola podľa Matoviča 17.200 eur s DPH a mala byť zverejnená v reklamnom médiu, ktoré vydáva rodinná firma Matovičovcov.

 

Radoslav Procházka a vedúci jeho štábu Martin Dubéci reagovali, že sú ochotní sa podrobiť skúške na detektore lži. Pre TASR to dnes uviedol Dubéci.

 

"Za inzerciu v tituloch vydavateľstva Regionpress sme na základe faktúr zaplatili spolu 17.224 eur, z toho 2870 eur bola DPH. Nič nad rámec tejto sumy sme mu ani nezaplatili, ani nikdy neponúkali zaplatiť. Tak ja, ako aj pán Procházka, sme plne pripravení podrobiť sa vyšetreniu na detektore lži," vyhlásil Dubéci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies