SaS: Väčšina strán rezignovala na počúvanie občana

NETKY.SK • 7 Apríl 2015, 09:47 • 2 min
SaS: Väčšina strán rezignovala na počúvanie občana

BRATISLAVA – Politické strany na Slovensku podľa experta SaS pre zahraničnú politiku a politický systém Martina Klusa rezignovali s výnimkou predvolebného obdobia na svoju základnú úlohu, získavať podnety od občanov a formulovať na ich základe program.

slovakia

left justify in out

Ako povedal Klus pre agentúru SITA, obzvlášť to platí o zahraničnej politike, a to napriek tomu, že sa stretáva s veľkým záujmom spoločnosti na Slovensku a nezriedka ju i značne polarizuje. Strana SaS sa preto už začiatkom tohto roka rozhodla založiť tradíciu podujatí pod názvom „Rozhovory o zahraničnej politike“ s ambíciou predstaviť laickej i odbornej verejnosti pohľady odborníkov a politikov na rôzne témy z tejto oblasti. Prvé z tejto série podujatí sa konalo v januári v Bratislave. Hlavným moderátorom a organizátorom podujatí je práve Klus.

 

Ambíciou SaS je podľa Klusa priniesť tieto diskusie k čo možno najširšiemu okruhu divákov, preto ďalšie podujatie zo série pokračovalo vo februári v Žiline a v marci v Košiciach. SaS však chce ísť ešte ďalej a na 23. apríla pripravuje štvrté podujatie, ale mimo Slovenska. Najmä o česko-slovenských vzťahoch v minulosti, súčasnosti a budúcnosti, ale aj o spoločných zahranično-politických aktivitách sa rozhodla ísť diskutovať do Moravskej zemskej knižnice v Brne. Hosťami budú nielen politici, ale aj akademici. „Veríme, že sa do diskusie aktívne zapojí okrem domácich, aj niekoľkotisícová menšina Slovákov, najmä študentov a mladých ľudí, ktorých česko-slovenské životné príbehy a skúsenosti budú určite zaujímavou súčasťou podujatia,“ konštatoval Klus.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies