SaS: V správe o VSS minister Glváč nehovoril o kauze tunelovania

NETKY.SK • 11 Február 2014, 12:31 • 2 min
SaS: V správe o VSS minister Glváč nehovoril o kauze tunelovania

BRATISLAVA - Pri prednášaní správy o plnení úloh Vojenského spravodajstva počas dnešného utajeného rokovania minister obrany Martin Glváč nespomenul kauzu údajného tunelovania Vojenskej spravodajskej služby (VSS), tvrdí strana Sloboda a Solidarita v tlačovej správe.

slovakia

left justify in out

„Práve v roku 2012 sa udiali zásadné zmeny vo VSS, vyšetrovanie bolo zastavené deň po voľbách a došlo k personálnym výmenám, keď ľudí, ktorí to riešili, perzekvovali, prepustili a dodnes sa to s nimi ťahá. Čo, preboha, má byť súčasťou správy o činnosti spravodajstva, ak nie toto?!“ povedal exminister obrany a poslanec SaS Ľubomír Galko.

 

Podľa Galka bola správa taká suchá, úradnícka a nedostatočná, že nevidí dôvod, prečo by nemohla byť verejná. „Minister Martin Glváč neodpovedal ani na jedinú otázku, prečo došlo k prudkému navýšeniu rozpočtu vojenského spravodajstva ku koncu roka 2012, prečo boli peniaze presunuté bez vedomia poslancov a bez uvedenia účelu. Bol to typický produkt politikov a tajných, ktorí sa snažia kamuflovať realitu,“ uzavrel Galko. 

 

Kauzu podozrení o údajnom tunelovaní VSS v minulosti odštartovala tajná správa, ktorú anonymne dostal denník Sme. Vlani v máji vyvolala veľkú odozvu v médiách a bola dôvodom viacerých rokovaní kontrolného výboru parlamentu. Údajne hovorí o tom, že dvaja šéfovia tajných vojenských služieb postupovali ako súčasť organizovanej skupiny a s peniazmi a majetkom tajných služieb narábali tak, aby z toho mali osobný prospech oni alebo tretie osoby. Dokument má 134 listov a zrejme vychádza z vnútorného vyšetrovania vo vojenskej rozviedke, ktoré sa rozbehlo, keď ministerstvo obrany viedol Ľubomír Galko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies