SaS: Učitelia by mali preukazovať svoju bezúhonnosť

NETKY.SK • 8 November 2016, 11:26 • 2 min
SaS: Učitelia by mali preukazovať svoju bezúhonnosť

BRATISLAVA – Liberáli chcú presadiť zavedenie nových pravidiel pre posudzovanie bezúhonnosti pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov pri výkone ich pedagogickej a odbornej činnosti.

slovakia

left justify in out

Poslanci NR SR za SaS Lucia Ďuriš Nicholsonová, Juraj Droba a Natália Blahová chcú navrhovanou novelou zákona o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch dosiahnuť, aby aj zahladenie odsúdenia za taxatívne vymedzené trestné činy bolo považované za prekážku bezúhonnosti. Zákonodarcovia návrh prerokujú na novembrovej schôdzi parlamentu.


„Podľa navrhovanej úpravy sa bude bezúhonnosť preukazovať odpisom z registra trestov. Navrhovaná právna úprava z dôvodu zavedenia rovnakých podmienok ustanovuje povinnosť predložiť odpis z registra trestov aj učiteľom, ktorí už svoje povolanie vykonávajú,“ zdôvodňujú poslanci.


V záujme vykonateľnosti návrhu zákona poslanci navrhujú aj upraviť zákon o registri trestov, a to tak, aby osoba, ktorá sa chce uchádzať o zamestnane učiteľa, mohla požiadať o odpis z registra trestov, pričom sa deklaruje aj účel, na ktorý môže byť tento odpis použitý.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies