SaS tvrdí, že problém okolo zdražovania energií je problém všetkých rezortov

NETKY.SK • 21 Október 2021, 08:16 • 2 min
SaS tvrdí, že problém okolo zdražovania energií je problém všetkých rezortov

BRATISLAVA - Liberáli zo strany SaS tvrdia, že kompenzácie pre firmy, ktoré najviac pocítia zdražovanie energií, by mali byť financované z Envirofondu.

slovakia

left justify in out

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) odmieta stranícky rezortizmus, ktorý škodí pomoci ľuďom a firmám na Slovensku. Konkrétne sa to týka kompenzácií pre spoločnosti z peňazí Environmentálneho fondu.

 

Ministerstvo hospodárstva viackrát verejne deklarovalo záujem zvýšenia kompenzácie pre firmy, ktoré pocítia zdražovanie cien energií, a to z Environmentálneho fondu. "S týmto riešením však nepočíta ministerstvo financií, keďže spomínaný fond spadá pod ministerstvo životného prostredia," uviedla v stredu SaS.

 

img

 

"Bez ohľadu na to, pod aký rezort spadá tá či tá oblasť, mali by sme konať spoločne, vláda ako celok riešiť situáciu s negatívnym dosahom zvyšujúcich sa cien elektriny a plynu. Stranícky rezortizmus, v ktorom sa poukazuje na zodpovednosť jednotlivej strany za danú oblasť, nikomu nepomôže," zdôraznili liberáli.

 

img

 

SaS pripomenula, že zvýšenie cien energií sa dotýka viacerých rezortov a len spoločné politické rozhodnutie pomôže riešiť danú situáciu efektívnejšie.

 

Mohlo by vás zaujímať: Slovenským domácnostiam hrozí, že upadnú do energetickej chudoby. Sulík ponúka riešenie!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies