SaS: Turecko sa zmenilo na bojovú zónu, veríme, že nepokoje sa už skončili

NETKY.SK • 16 Júl 2016, 11:52 • 2 min
SaS: Turecko sa zmenilo na bojovú zónu, veríme, že nepokoje sa už skončili

BRATISLAVA - Násilný prevrat a obmedzenie demokracie nie je nástrojom na riadenie krajiny. Na margo pokusu o štátny prevrat v Turecku to uviedla strana SaS, ktorá verí, že sa už podarilo zastaviť chaos v krajine.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Je nám ľúto obetí tohto pokusu o prevrat. Očakávame, že prezident Erdogan bude v následných krokoch ctiť princípy demokracie," skonštatovala strana. SaS dúfa, že sa v Turecku podarí opäť obnoviť pokoj, ktorý si podľa nej želajú občania Turecka, ako aj medzinárodné spoločenstvo.

 

V noci nadnes sa pokúsila armádna frakcia v Turecku o štátny prevrat. Tureckí vládni predstavitelia ráno uviedli, že tento pokus sa nevydaril. Podľa aktuálnych informácií bolo zatiaľ zatknutých 1563 členov ozbrojených síl. Pri pokuse o prevrat zomrelo najmenej 90 ľudí, ďalších 1154 ľudí utrpelo zranenia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies