SaS: Tragédie si treba pamätať, aby sme nedopustili ich opakovanie

NETKY.SK • 20 August 2015, 15:20 • 2 min
SaS: Tragédie si treba pamätať, aby sme nedopustili ich opakovanie

BRATISLAVA - Tragédie si treba pamätať, aby sme nedopustili ich opakovanie. Pri príležitosti 47. výročia vpádu vojsk Varšavskej zmluvy do Československa na to apeluje poslanec NR SR za SaS Peter Osuský.

slovakia

left justify in out

“Ulicami hrmeli tanky a ľudia im išli v ústrety s holými rukami. Posielali preč vojakov, z ktorých mnohí ani nevedeli, prečo sú tu a kam ich poslali. Ľudia sa postavili proti brutálnej sile a mnohí na to doplatili. Musíme si pamäť, čo znamenala 'dočasnosť' a ako dlho trvalo, kým poslední 'spriatelení' vojaci odišli," povedal člen liberálov.

 

Osuský zároveň pripomína, že pamätná tabuľa na budove Univerzity Komenského nesie jasné posolstvo o tragickom konci jednotlivcov. „Ale 21. august 1968 bol i tragédiou generácií tých, ktorým poznačil osudy. Napriek tomu aj smutné výročia si treba pripomínať, a to najmä vtedy, ak sa 'ríša zla' prebúdza a ak jej propaganda robí z agresora záchrancu,“ myslí si poslanec.

 

Text na mramore podľa jeho slov pomenúva veci jasne, zabíjanie neeufemizuje formuláciami typu "tragicky zahynul". "Pomenúva zločin i páchateľa pre pomoc našej pamäti a pamäti tých, čo prídu po nás. A pre výstrahu všetkým, ktorí si myslia, že dejiny sa nemôžu opakovať," dodal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona