SaS: Socialistické zákony treba zmeniť

NETKY.SK • 10 Január 2015, 16:08 • 2 min
SaS: Socialistické zákony treba zmeniť

BRATISLAVA - Podľa strany Sloboda a Solidarita (SaS) treba zmeniť socialistické zákony, preto poslanci strany predložili návrh novely zákona o cestnej doprave.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA informovala hovorkyňa strany Katarína Svrčeková. Návrh, ktorý predpokladá zabránenie možnosti zneužitia zákona pri udeľovaní dopravných licencií, podali poslanci Jana Kiššová a Ľubomír Galko. Rokovať o ňom budú na najbližšej schôdzi NR SR. „Nedávna skúsenosť súkromného prepravcu, spoločnosti RegioJet, potvrdzuje, že súčasné znenie zákona dáva úradom a samosprávnym krajom právomoci deformovať konkurenčné prostredie “ uviedol tímlíder strany SaS pre dopravu Miroslav Ivan. Ako dodal, nie je to správne, pretože sloboda pri podnikaní je podmienkou demokratickej spoločnosti.

 

Súkromný dopravca RegioJet spustil nedávno bilbordovú kampaň proti korupcii a klientelizmu v Bratislavskom a Nitrianskom kraji. Firma tak protestuje proti tomu, že mu Bratislavský kraj vlani v novembri odmietol vydať licenciu na linku z Bratislavy cez Nitru do Banskej Bystrice, a to na základe nesúhlasného stanoviska Nitrianskeho kraja, respektíve mesta Nitra. Dopravca tvrdí, že splnil všetky zákonné požiadavky pre získanie licencie. Primátor Nitry Jozef Dvonč avizoval, že pre kampaň podá trestné oznámenie za ohováranie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies