SaS sa už o post podpredsedu NR SR uchádzať nebude

NETKY.SK • 24 Október 2011, 21:31 • 2 min
SaS sa už o post podpredsedu NR SR uchádzať nebude

SaS sa už o post podpredsedu NR SR uchádzať nebude

slovakia

left justify in out

img

Koaličná strana SaS sa rozhodla, že do predčasných volieb v marci už nebude nikoho nominovať na post podpredsedu Národnej rady SR. Uvoľnenú pozíciu po Pavlovi Hrušovskom (KDH), ktorý sa stal predsedom parlamentu, mal pôvodne prevziať Jozef Kollár, na zvolenie mu však nakoniec chýbal jeden hlas.
"Už som dosť starý a skúsený človek, aby som opäť vstupoval do rizika, či sa (nezávislý poslanec Igor) Matovič vyspí tak alebo onak. Navyše, ísť do nejakej funkcie na osem týždňov je smiešne," uviedol Kollár na margo vlastného záujmu o tento post v rozhovore pre denník Hospodárske noviny.
Liberáli si však podľa jeho slov zapamätajú, ako v tejto situácii hlasovali ich "parlamentní kolegovia" zo Smeru-SD. Poznamenal to v súvislosti s tým, že jeden z postov podpredsedov parlamentu obsadil po voľbách v roku 2010 líder Smeru-SD Robert Fico aj s podporou niektorých poslancov SaS, a to napriek tomu, že je jeho strana v opozícii. "Ale plne chápem jeho urazenosť a samoľúbosť. Vtedy mal totiž ambíciu byť predsedom," dodal.
Predseda poslaneckého klubu SaS komentoval aj novelu Ústavy SR, ktorou poslanci obmedzili právomoci vláde bez dôvery parlamentu. Podľa neho bude súčasný kabinet v pozícii "údržbárskej vlády". Komentovať výrok Fica o exekutíve, ktorá bude len "svietiť a kúriť", však Kollár priamo komentovať nechcel. "Viete, či má Iveta Radičová (SDKÚ-DS) záujem byť premiérkou takejto dočasnej vlády? V tejto chvíli sa ťažko robia nejaké závery. Keď som sa vo štvrtok (20.10.) pýtal Mikuláša Dzurindu (SDKÚ-DS), či chce byť Iveta Radičová premiérkou novej vlády, ktorá by musela žiadať o dôveru, dostal som odpoveď: 'Veď uvidíme'," poznamenal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies