SaS sa pohybuje na hranici zvoliteľnosti do NR SR, SDKÚ-DS je pred KDH

NETKY.SK • 14 Február 2013, 12:34 • 2 min
SaS sa pohybuje na hranici zvoliteľnosti do NR SR, SDKÚ-DS je pred KDH

SaS sa pohybuje na hranici zvoliteľnosti do NR SR, SDKÚ-DS je pred KDH - Politika V prípade, že by sa parlamentné voľby konali v prvej polovici februára, opozičná SaS by sa dostala do Národnej rady SR iba tesne, so ziskom 5,1 percenta. Víťazom by sa stal

slovakia

left justify in out

img

V prípade, že by sa parlamentné voľby konali v prvej polovici februára, opozičná SaS by sa dostala do Národnej rady SR iba tesne, so ziskom 5,1 percenta. 

Víťazom by sa stal Smer-SD, ktorý by získal 40,2 percenta hlasov. Obhájil by tak svoje vládne postavenie a v 150-člennom pléne by obsadil 78 stoličiek.

Vyplýva to z telefonického prieskumu agentúry Polis pre spravodajskú televíziu TA3, ktorý sa uskutočnil v dňoch 8. až 13. februára na vzorke 1404 respondentov .

O post lídra opozície by sa podľa týchto výsledkov mohli uchádzať dve parlamentné strany - SDKÚ-DS a OĽaNO. Obe by vo februári volilo deväť percent respondentov, vďaka čomu by získali v parlamente 17 mandátov. Nasledovalo KDH so 7,5 percentami (15 mandátov) a Most-Híd so 6,9 percentami (13 mandátov).

Rovnako ako liberáli sa vo februári na hranici zvoliteľnosti pohybovala aj mimoparlamentná SNS. Pre prekročenie päťpercentnej hranice pre vstup do Národnej rady SR by jej chýbala iba jedna desatina percenta. Podobne skončilo aj hnutie Nová väčšina Daniela Lipšica, ktorému by svoj hlas dalo 4,8 percenta opýtaných. Nad hranicu štyroch percent sa dostala aj SMK, ktorá by získala 4,4 percenta.

Na voľbách by sa tento mesiac zúčastnilo 60 percent opýtaných, 21 percent by k voličským urnám neprišlo a ďalších 19 nebolo rozhodnutých.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies