SaS sa obáva manipulácie volieb, Poliačik a Nicholsonová idú do Jarovníc

NETKY.SK • 11 Marec 2014, 15:45 • 2 min
SaS sa obáva manipulácie volieb, Poliačik a Nicholsonová idú do Jarovníc

BRATISLAVA - Strana Sloboda a solidarita (SaS) sa obáva možnej manipulácie výsledkov volieb či kupovania rómskych hlasov.

slovakia

left justify in out

Niektorí jej členovia sa preto chystajú na priebeh volieb dozerať ako členovia okrskovej volebnej komisie. Liberáli tiež ľuďom pripomínajú, že na sčítavanie hlasov môžu dozerať aj oni ako pozorovatelia v okrskových a obvodných volebných komisiách.

"Robert Fico hrá najriskantnejšiu hru svojej politickej kariéry a na jeho odchod do prezidentského paláca už ako supy čakajú jeho podpredsedovia. Ak by sa situácia vyvíjala zle, pokusy o manipuláciu volieb nemožno úplne vylúčiť," povedal predseda SaS Richard Sulík.

V súvislosti s občianskymi pozorovateľmi pri sčítavaní hlasov SaS uvádza, že občanov, ktorí prejavili záujem o sledovanie priebehu volieb a sčítania hlasov, možno z volebnej miestnosti vylúčiť len vtedy, ak by bol ohrozený verejný poriadok alebo z dôvodov kapacitných možností volebnej miestnosti.
Pokiaľ ide o kupovanie hlasov, zvlášť rómskych, tieto podozrenia sa podľa liberálov objavujú pri každých voľbách. Ani jedno z nich však podľa SaS polícia nepotvrdila. "Viem si predstaviť, ako ťažko sa tento trestný čin môže dokazovať, ale aj tak je prekvapujúce, že nie je známy jediný prípad, keď bolo kupovanie hlasov odhalené a vyvodená zodpovednosť," uviedla poslankyňa SaS Lucia Nicholsonová. Spolu s poslancom Martinom Poliačikom (SaS) sa rozhodli na priebeh volieb dohliadať ako členovia okrskovej volebnej v Jarovniciach, kde sa nachádza rómska osada.

Prvé kolo prezidentských volieb sa na Slovensku uskutoční v sobotu 15. marca, prípadné druhé 29. marca. Oficiálnymi kandidátmi na prezidenta SR sú premiér Robert Fico (Smer-SD), manažér a filantrop Andrej Kiska, expredseda KDH Ján Čarnogurský, šéf klubu KDH Pavol Hrušovský (KDH, Most-Híd, SDKÚ-DS), Jozef Behýl, expolitik Milan Kňažko, nezaradený poslanec NR SR Radoslav Procházka, nominant SMK Gyula Bárdos, Milan Melník, kardiológ Viliam Fischer, kandidát Koalície občanov Slovenska Stanislav Martinčko, kandidát KSS Ján Jurišta, primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko a poslankyňa NR SR Helena Mezenská z OĽaNO.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona