SaS prirovnáva predaj dcéry Carga švajčiarskej AAE k ekonomickej vlastizrade

NETKY.SK • 5 Jún 2014, 14:04 • 2 min
SaS prirovnáva predaj dcéry Carga švajčiarskej AAE k ekonomickej vlastizrade

BRATISLAVA - Predaj 66-% podielu v dcérskej firme nákladného dopravcu Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia (ZSSK Cargo) švajčiarskej firme Ahaus Alstätter Eisenbahn Cargo (AAE) je podľa opozičnej strany SaS ukážkou toho, ako strana Smer-SD poškodzuje Slovensko.

slovakia

left justify in out

K privatizácii došlo totiž podľa liberálov v čase, keď sa vyčerpali všetky možnosti na revitalizáciu ZSSK Cargo a "už nebolo pomaly čo z firmy na hranici bankrotu vytunelovať". Prvá Ficova vláda pritom podľa SaS zastavila privatizáciu tejto firmy, hoci z nej mohla získať približne 520 miliónov eur.
     

"Na základe zákulisných informácií a niektorých čudných aktivít okolo prenájmu vozňov sme očakávali, že súťaž vyhrá švajčiarsky investor, a tak sa aj stalo. Naše podozrenie, že sa v tejto súťaži riadne nesúťažilo, zostáva," uviedol v dnešnom stanovisku poslanec NR SR za SaS Ľubomír Galko.
     

Pripomenul tiež výrok premiéra Roberta Fica (Smer-SD), že len idiot predáva veci, ktoré prinášajú miliardové zisky. "Dodávam k tomu, že len idiot predáva firmu za menej, keď ju mohol predať za viac. Toto je ekonomická vlastizrada," doplnil Galko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies