SaS predstaví na konferencii program a odštartuje predvolebnú kampaň

NETKY.SK • 17 Október 2015, 09:19 • 2 min
SaS predstaví na konferencii program a odštartuje predvolebnú kampaň

BRATISLAVA - Predstavenie volebného programu a oficiálny štart kampane. To je hlavnou náplňou dnešnej Programovej konferencie opozičnej strany SaS, ktorá sa koná v Bratislave. Zahraničným hosťom konferencie bude český europoslanec Jan Zahradil (ODS).

slovakia

left justify in out

"Chceme predstaviť reformný program, ktorý Slovensku výrazne pomôže zlepšiť životnú úroveň ľudí. Dlho sme na ňom pracovali, teraz je na svete. SaS má dlhodobo najlepší program a ja dúfam, že v tejto tradícii budeme pokračovať," povedal pre TASR šéf liberálov a europoslanec Richard Sulík.

 

Ekonomickú časť volebného programu pod názvom Agenda 2020 už SaS predstavila a poslala aj ostatným stredopravým stranám. "Bohužiaľ, veľký záujem nebol, čo je dané aj tým, že sme v konkurenčnom postavení. Každopádne sme to poslali všetkým predsedom strán a dúfam, že si z toho čím viac zoberú do svojich programov. O to ľahšie sa to bude po voľbách presadzovať, ak vznikne pravicová vláda," myslí si.

 

Na margo volieb Sulík vyjadril presvedčenie, že SaS sa do parlamentu dostane, lebo bez tejto strany reformná vláda nevznikne. "Verím, že toto už nebude diskusia a dúfam, že v kampani viac pôjde o kvalitu ponúkaných riešení," dodal.

 

Agenda 2020 obsahuje šesť krokov, ktoré majú viesť k tomu, aby sa na Slovensku oplatilo podnikať, pracovať a žiť. Liberáli okrem iného plánujú zaviesť zmeny v oblasti daní. Chceli by znížiť a zjednodušiť ich výber, a to návratom k rovnej 19-percentnej dani z príjmov od januára 2017. Následne od januára 2019 chcú daň z príjmov znížiť na úroveň 15 percent. Pri dani z pridanej hodnoty (DPH) navrhujú jej zjednotenie a zníženie na sadzbu, ktorá bude rozpočtovo neutrálna, aby reformný program nevytváral dlhy. Súčasne navrhujú aj zrušenie daňových licencií.

 

V oblasti odvodov SaS avizuje zásadnú reformu, a to zavedením odvodového bonusu. Zároveň chcú liberáli v rámci pracovnej oblasti upraviť Zákonník práce tak, aby napomáhal pri vytváraní pracovných miest. V rámci podnikateľského prostredia by SaS chcela odľahčiť podnikateľov od zbytočnej byrokracie.

 

Vo sfére štátnej byrokracie plánuje SaS oslobodiť občanov od "šikanovania" úradmi. Navrhuje napríklad zrušenie tabuľkových platov či zavedenie povinnosti pre všetky úrady mať okrem iných dní aj fixne stanovené stránkové hodiny v stredu od 14. do 18. hodiny. Zároveň chcú v oblasti transparentnosti a boja proti korupcii zastaviť plytvanie, kradnutie a zneužívanie moci.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies