SaS považuje Borguľu za problémového človeka

NETKY.SK • 27 Apríl 2022, 12:59 • 2 min
SaS považuje Borguľu za problémového človeka

BRATISLAVA - Koaličná SaS považuje poslanca Národnej rady (NR) SR zo Sme rodina Martina Borguľu za problémového človeka. V súvislosti s jeho medializovaným obvinením pripomína zásadu „padni komu padni". Poslanec za OĽaNO Milan Vetrák pripomenul podozrenia o Borguľovi ešte z čias jeho pôsobenia v komunálnej politike.

slovakia

left justify in out

„Padni komu padni je zásada, ktorá má platiť aj v prípade koaličných poslancov. Čo sa týka konkrétne pána Borguľu, tak my sme sa už po voľbách vyjadrili, že tento človek je pre nás problémový. Veríme však, že vyšetrovatelia konajú nezávisle a na základe dôkazov," uviedol v stanovisku SaS hovorca Ondrej Šprlák.

 

Vetrák považuje obvinenie Borguľu za vážnu vec. Už v komunálnej politike bol podľa jeho slov známy tým, že bol zapojený do „rôznych biznisov, z ktorých, ako sa ukazuje, niektoré išli za hranu zákona". Vetrák nevie povedať, nakoľko sú obvinenia oprávnené, pripomenul prezumpciu neviny.

 

img

 

Ak by išlo o poslanca OĽaNO a podozrenia z korupcie, nevedel by si Vetrák predstaviť jeho ďalšie fungovanie v klube a parlamente. Sme rodina by sa podľa Vetráka malo situáciou zaoberať. A to aj z pohľadu ďalšieho fungovania koalície, aby nemohla byť označovaná za korupčnú preto, že si nevie urobiť poriadok s poslancami podozrivými z korupcie.

 

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) mal v rámci minulotýždňovej akcie Inferno - 8. kruh obviniť aj Borguľu. Polícia doplnila, že medzi obvinenými je aj poslanec NR SR. Meno však nekonkretizovala. V rámci akcie obvinil vyšetrovateľ dokopy päť fyzických a jednu právnickú osobu. Akcia podľa polície súvisela s dokumentovaním korupčnej trestnej činnosti.

 

img

 

Sme rodina za Borguľom stojí. Poslanec hovorí, že v kauze figuruje ako poškodený a doteraz mu nebolo o jeho obvinení oficiálne nič doručené.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies