SaS: Políciu najviac zaujíma zdroj informácií o tunelovaní VSS

NETKY.SK • 4 Júl 2013, 22:16 • 2 min
SaS: Políciu najviac zaujíma zdroj informácií o tunelovaní VSS

BRATISLAVA - Políciu najviac zaujíma zdroj uniknutých informácií o tunelovaní vojenských tajných služieb a ich zverejňovanie, vyhlasuje strana Sloboda a Solidarita (SaS).

slovakia

left justify in out

Presvedčilo ju o tom predvolanie investigatívneho novinára Toma Nicholsona, o ktorom dnes informoval na svojom blogu a o ktorom písal denník SME. Ako informoval denník, Nicholsonovi dnes volal vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry, na výsluch by mal ísť v pondelok.

"Každému súdnemu človeku pritom musí byť jasné, že prvoradým predmetom záujmu orgánov činných v trestnom konaní, vedenia ministerstva obrany, ako aj štátu by mali byť jednotlivé prípady tunelovania, ktoré správa popisuje," píše sa v stanovisku SaS. Verejný záujem jednoznačne prevyšuje podľa strany všetky pokusy vydávať uniknuté materiály za štátne tajomstvá. "Štátnym tajomstvom nie je už napokon ani to, že vojenská tajná služba stratila akýkoľvek kredit a len zásadné personálne zmeny a nezávislé vyšetrovanie zverejnených podozrení ho jej môžu prinavrátiť," píše sa v stanovisku. 

Nicholson pre SME povedal, že nevie, kto naňho podal trestné oznámenie. Ministerstvo obrany na otázky SME, či to bol minister, alebo nejaký jeho iný predstaviteľ, neodpovedalo. "Ministerstvo obrany rešpektuje vyhlásenie špeciálneho prokurátora, ktorý si vyhradil právo až do skončenia vyšetrovania poskytovať informácie médiám len prostredníctvom Úradu špeciálnej prokuratúry, aby sme nemarili priebeh vyšetrovania," napísalo Glváčovo tlačové oddelenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies