SaS podporí v druhom kole protikandidátov Smeru, v BBSK nikoho

NETKY.SK • 11 November 2013, 12:21 • 2 min
SaS podporí v druhom kole protikandidátov Smeru, v BBSK nikoho

BRATISLAVA - Strana Sloboda a Solidarita (SaS) podporí v druhom kole volieb predsedov krajov protikandidátov Smeru-SD.

slovakia

left justify in out

V Banskobystrickom kraji nikoho. V druhom kole sa tam stretne europoslanec Smeru-SD a súčasný šéf Vladimír Maňka a Marian Kotleba (ĽS-NS).

"Pána Kotlebu nepodporíme a pán Maňka našu podporu nepotrebuje," povedal pre TASR šéf liberálov Richard Sulík. Liberáli však podľa riaditeľa komunikačného odboru SaS Ivana Štulajtera nevylučujú rokovanie s Maňkom, hovorili by s ním aj o deľbe svojho pracovného života medzi Európskym parlamentom a funkciou predsedu kraja.

Druhé kolo volieb sa uskutoční v sobotu 23. novembra. Konať sa bude v piatich z ôsmich samosprávnych krajov - v Bratislavskom, Trnavskom, Nitrianskom, Banskobystrickom a v Košickom kraji. V Bratislavskom sa zíde Pavol Frešo (široká pravicová koalícia) s Monikou Flašíkovou Beňovou (Smer-SD), v Trnavskom Tibor Mikuš s podporou aj Smeru-SD s Józsefom Berényim (SMK), v Nitrianskom Milan Belica za Smer-SD s Tomášom Galbavým za pravicu, v Banskobystrickom Maňka a Kotleba a v Košickom Zdenko Trebuľa za Smer-SD s Rudolfom Bauerom (KDS).

Vo zvyšných krajoch boli predsedovia zvolení hneď v prvom kole (9.11.). V Trenčianskom kraji zvíťazil Jaroslav Baška (Smer-SD), v Žilinskom Juraj Blanár (Smer-SD) a v Prešovskom Peter Chudík, ktorého tiež podporoval Smer-SD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies