SaS podala trestné oznámenie na bývalého šéfa ÚRSO Holjenčíka

NETKY.SK • 8 Február 2017, 12:32 • 2 min
SaS podala trestné oznámenie na bývalého šéfa ÚRSO Holjenčíka

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady SR za stranu Sloboda a Solidarita (SaS) Jana Kiššová a Karol Galek podali dnes na Generálnej prokuratúre SR trestné oznámenie na končiaceho predsedu Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) Jozefa Holjenčíka pre kauzu energie.

slovakia

left justify in out

"Jozef Holjenčík ako predstaviteľ nezávislého a nestranného regulačného úradu radil spoločnostiam podnikajúcim v sieťových odvetviach, ako môžu zvýšiť ceny energií. Rovnako navádzal riaditeľov dodávateľov vodárenských spoločností na podvodné konanie a machinácie pri cenotvorbe a nepriamo podmieňoval možnosť zvýšenia distribučných poplatkov znaleckým posudzovaním jemu blízkymi osobami," odôvodnili podanie poslanci.

 

Podľa nich je z medializovanej nahrávky zrejmé a preukázateľné, že Holjenčík nekoná vo verejnom záujme a sleduje osobný prospech. Poslanci upriamujú pozornosť i na to, že znalecké posudky pre viaceré podniky s účasťou štátu vo významnej miere zabezpečila obchodná spoločnosť JHS, s. r. o., so sídlom v Martine, ktorú v roku 1998 založil Jozef Holjenčík. Podľa liberálov má spoločnosť ovládať dodnes. Požadujú preto začatie trestného stíhanie Holjenčíka z dôvodu podozrenia z trestného činu zneužitia právomoci verejného činiteľa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies