SaS plánuje zmenu vo vedení poslaneckého klubu

NETKY.SK • 28 September 2010, 12:17 • 2 min
SaS plánuje zmenu vo vedení poslaneckého klubu

SaS plánuje zmenu vo vedení poslaneckého klubu

slovakia

left justify in out

img

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) plánuje zmenu vo vedení poslaneckého klubu. Zrejme už na ďalšej schôdzi Národnej rady (NR) SR, ktorá sa začína 12. októbra, by mal Richarda Sulíka na poste predsedu klubu vystriedať niektorí z trojice poslancov - Martin Poliačik, Jozef Kollár, Kamil Krnáč. Členovia klubu by mali o svojom šéfovi rozhodnúť v tajnom hlasovaní.
      Ako dnes pre TASR uviedla Sulíkova osobná tajomníčka Tatiana Tóthová, množstvo povinností núti predsedu parlamentu aj SaS odovzdať vedenie klubu do rúk niekoho iného. "Nemôže byť predsedom parlamentu aj klubu, pretože klub má množstvo agendy, ktorú treba riešiť," vysvetlila Tóthová. So zmenou sa v podstate počítalo hneď na začiatku. Sulíkovou úlohou bolo hlavne rozbehnúť činnosť klubu v NR SR.
      Dôvod, prečo sa rozhodol viesť poslanecký klub SaS, keď ako šéf zákonodarného zboru musí počítať s množstvom práce, objasnil vtedy slovami, že "v podstate sme všetci noví poslanci, najužšie väzby ku všetkým mám ja, takže minimálne v tej počiatočnej fáze bude dobré, keď sa tomu budem osobne venovať". Sulík pre TASR v júli pred ustanovujúcou schôdzou parlamentu tiež povedal, že ako predseda klubu mieni dohliadať na disciplínu svojich poslancov, aby sa na rokovaniach pravidelne zúčastňovali.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies