SaS: Pavol Paška nás vracia do totality

NETKY.SK • 24 Január 2014, 12:03 • 2 min
SaS: Pavol Paška nás vracia do totality

BRATISLAVA - Strana SaS ostro protestuje proti rozhodnutiam vedenia Národnej rady Slovenskej republiky, na základe ktorých má byť obmedzený počet zástupcov médií v priestoroch parlamentu a tiež ich pohyb. Ako uviedla hovorkyňa liberálov Katarína Svrčeková, slovenský parlament bol vo vzťahu k novinárom veľmi liberálny a má byť na to hrdý, nie vracať pomery späť do čias totality.

slovakia

left justify in out

"Toto rozhodnutie vnímame ako hrubý zásah do demokratických princípov fungovania slovenskej spoločnosti. Smer už stráca všetky zábrany. Po tom, čo skoncentroval takmer všetku moc vo svojich rukách, zablokoval kontrolné inštitúcie a z parlamentu urobil slúžku PR marketingu svojho predsedu, sa teraz ide skrývať pred médiami, ktoré z podstaty svojej existencie majú kontrolovať každý krok volených zástupcov občanov. Namiesto toho, aby predseda parlamentu dbal na dodržiavanie pravidiel a reprezentatívne správanie zo strany svojich kolegov, ide ich pred ľuďmi skryť," povedal poslanec Martin Poliačik (SaS).

Podľa nových pravidiel a obmedzení sa novinári budú môcť pohybovať len po vyhradených priestoroch v parlamente, nebudú môcť fotiť a filmovať osobné veci poslancov na ich laviciach, pričom za porušenia by im mohla hroziť strata akreditácie a zákaz vstupu do Národnej rady SR. Na rokovania výborov sa nedostanú bez sprievodu ochranky. Obmedzený bude aj počet novinárov, ktorí dostanú akreditáciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies