SaS: Ostro odsudzujeme vyhrážky voči RTVS a jej moderátorke

NETKY.SK • 27 Február 2023, 10:00 • 2 min
SaS: Ostro odsudzujeme vyhrážky voči RTVS a jej moderátorke

BRATISLAVA - Strana Sloboda a Solidarita (SaS) ostro odsudzuje vyhrážky nielen Smeru, ale aj rôznych anonymných osôb voči RTVS a moderátorke relácie Sobotné dialógy Marte Jančkárovej.

slovakia

left justify in out

„Vyhrážky, ktoré smerujú voči RTVS a jej moderátorke len pre to, že nepristúpili na hru Smeru, sú neprijateľné. Robert Fico, Ľuboš Blaha a celý Smer sú plne zodpovední za tieto útoky. Veríme, že tak k tomu bude pristupovať aj NAKA, ktorá začala trestné stíhanie. Je to práve Robert Fico, ktorý svojimi útokmi rozdeľuje a vulgarizuje spoločnosť. Snaha očierňovať RTVS, ktorá rešpektovala dohodnutú dramaturgiu, je len a len nechutnou predvolebnou kampaňou Smeru,“ uviedol predseda SaS Richard Sulík.

Podľa strany SaS sa zachovala RTVS správne. „Verejnoprávna televízia nemá a ani neslúži na propagandu a marketing politických strán. RTVS má plné právo určovať si dramaturgiu a hostí, s ktorými chce diskutovať. Miesto v diskusnej relácii nepatrí politickej strane, ale konkrétnemu hosťovi. Všetko ostatné je lož,“ hovorí tímlíder strany pre kultúru a média René Parák.

„Útoky na novinárov, ktoré v poslednej dobe predvádza Smer, sú len predzvesťou toho, ako sa budú správať po voľbách. Navyše, deje sa to len pár dní po piatom výročí vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Robert Fico nemal nikdy úctu k novinárom, boli preňho len prekážkou pri jeho mocenskom vládnutí, pretože to boli práve novinári, ktorí pozerali Smeru na prsty a odhaľovali jednu kauzu za druhou. Verbálne útoky, ktoré sa dnes opakujú, sú len krokom k tým fyzickým. Strana Smer by mala preto prijať zodpovednosť a za svoje útoky voči RTVS a Marte Jančkárovej sa verejne ospravedlniť,“ uzavrel podpredseda SaS Branislav Gröhling.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies