SaS opätovne vyzýva špeciálneho prokurátora Kováčika, aby odstúpil

NETKY.SK • 11 Marec 2017, 15:12 • 2 min
SaS opätovne vyzýva špeciálneho prokurátora Kováčika, aby odstúpil

BRATISLAVA - Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik je podľa strany Sloboda a Solidarita (SaS) hanbou prokurátorského stavu a nemá vo svojej funkcii čo hľadať.

slovakia

left justify in out

"Znova ho vyzývame, aby odstúpil. Znova vyzývame generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára, aby voči Dušanovi Kováčikovi, ktorý odísť z funkcie odmieta, začal disciplinárne konanie." TASR o tom dnes v mene strany informovala hovorkyňa Katarína Svrčeková.

 

Podľa liberálov je skutočnosť, že prípad podozrivého prevodu akcií spoločnosti B.A. Haus na ministra vnútra Roberta Kaliňáka špeciálny prokurátor Kováčik odňal pôvodnému prokurátorovi Vasiľovi Špirkovi a dal ho inej prokurátorke, ktorá ho zastavila, ďalším dôkazom jeho mravného úpadku.

 

"Na základe toho, že sa prokurátor Vasiľ Špirko stal pred pár mesiacmi objektom špinavých intríg a že práve tieto intrigy špeciálny prokurátor Kováčik využil na odňatie spisu B.A. Haus, vzniklo dôvodné podozrenie, že v policajnom zbore, osobitne v Národnej kriminálnej agentúre a v špeciálnej prokuratúre, pracuje organizovaná skupina ľudí, ktorých úlohou je chrániť vysokých predstaviteľov Smeru-SD a ich klientov pred trestným stíhaním, a tým pomáhať bezpráviu," povedal poslanec NR SR za SaS Jozef Rajtár.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies