SaS, OĽaNO-NOVA a KDH by mohli podpísať dohodu o spolupráci pre VÚC v máji

NETKY.SK • 30 Apríl 2017, 18:43 • 2 min
SaS, OĽaNO-NOVA a KDH by mohli podpísať dohodu o spolupráci pre VÚC v máji

BRATISLAVA - Dohodu o spolupráci pre jesenné voľby do vyšších územných celkov (VÚC) medzi SaS, OĽaNO-NOVA a KDH by mohli strany podpísať v priebehu mája.

slovakia

left justify in out

Predpokladá to predseda KDH Alojz Hlina. Spolupráca podľa neho neviazne, proces spomalili sviatky a ďalšie pracovné aktivity.

 

Hlina potvrdil, že KDH má naďalej záujem o spoluprácu. "Z našej strany sa nedeje nič také, čo by malo predstavu o spolupráci meniť. Predpokladám, že v máji dohodu uzavrieme," uviedol pre TASR. Potvrdil, že KDH by chcelo nominovať predsedu Prešovského kraja. "V Prešove sme silní," poznamenal.

 

Líder hnutia OĽaNO-NOVA Igor Matovič pre TASR v súvislosti s dohodou uviedol, že rokujú kraje. "Počkáme na výsledok a potom bude finálna dohoda," doplnil.

 

Strany v prípade tvorby spolupráce hovoria o vytváraní partnerstva slušných ľudí, o alternatíve pre krajinu. Spolupráca je podľa nich dôležitá a zdôrazňujú potrebu zodpovednosti.

 

SaS a OĽaNO-NOVA už podpísali dohodu o spolupráci vo voľbách do VÚC. Dvojica strán bude spolupracovať vo všetkých ôsmich krajoch, otvorené sú spolupráci aj s ďalšími stranami, ktoré to myslia so Slovenskom úprimne. Okrem KDH spomínali aj SMK.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies