SaS: Odvolanie vedúceho úradu MZ Senčáka je len prvým krokom

NETKY.SK • 17 December 2014, 14:22 • 2 min
SaS: Odvolanie vedúceho úradu MZ Senčáka je len prvým krokom

BRATISLAVA - Strana Sloboda a Solidarita (SaS) víta splnenie jednej z požiadaviek opozície a účastníkov protestov, ktorou bolo odvolanie vedúceho služobného úradu Ministerstva zdravotníctva SR Martina Senčáka.

slovakia

left justify in out

„Pán Senčák bol priamo zodpovedný za viaceré výrazné prešľapy v rezorte zdravotníctva a svoj post mal opustiť už dávno. Kým sa však proti praktikám Smeru v zdravotníctve nezmobilizovala verejnosť a časť opozície, Robertovi Ficovi prehrešky tohto úradníka vôbec neprekážali. Je to dôkaz, že protesty občanov a aktivity časti opozície vrátane SaS jednoznačne mali zmysel,“ povedal dnes predseda liberálov Richard Sulík.

 

SaS bude dôsledne trvať na splnení ďalších požiadaviek, medzi ktorými je aj odvolanie riaditeľky Nemocnice A. Wintera v Piešťanoch Márie Domčekovej. „Je nepochopiteľné, že hoci štyria riaditelia nemocníc museli okamžite odísť za pochybné stravovacie zmluvy, Mária Domčeková je stále riaditeľkou nemocnice, ktorú pozná celé Slovensko pre podozrivý nákup CT prístroja, a pred ktorou protestujú rozhorčené zdravotné sestry,“ dodal Sulík. 

 

Liberáli sú rozhodnutí naďalej tvrdo bojovať proti korupcii. „Ľudia na uliciach ukázali, že rozkrádanie v réžii Smeru je pre nich neprijateľné. Časť opozície, ktorú spája úprimný záujem bojovať proti korupcii, zasa dokázala schopnosť spolupracovať. Spoločnými silami a s podporou verejnosti budeme preto naďalej žiadať splnenie ďalších požiadaviek, ktoré jednoznačne povedú k očiste verejného života a účinnejšiemu boju s korupciou,“ uzavrel predseda SaS. 

 

Protesty odštartoval predražený nákup CT v piešťanskej nemocnici. Podujatia organizovali opoziční politici Alojz Hlina, Igor Matovič, Daniel Lipšic a europoslanec Sulík. Medzi šesť požiadaviek námestia na vládu patrí zákaz účasti schránkových firiem na verejných súťažiach, zriadenie špeciálneho výboru na dohľad nad vyšetrovaním kauzy Gorila, hmotná zodpovednosť politikov za nezákonné rozhodnutia, voľba predsedu Najvyššieho kontrolného úradu navrhnutého opozíciou z radov renomovaných osobností, okamžité odvolanie riaditeľky piešťanskej nemocnice Márie Domčekovej a niekdajšieho vedúceho služobného úradu ministerstva zdravotníctva Martina Senčáka, ako aj skončenie politických nominácií v rezorte zdravotníctva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona