SaS, NOVA a OĽaNO zatiaľ na predvolebnú koalíciu nemyslia

NETKY.SK • 2 Apríl 2015, 12:43 • 2 min
SaS, NOVA a OĽaNO zatiaľ na predvolebnú koalíciu nemyslia

BRATISLAVA - Čas na predvolenú koalíciu ešte nedozrel. Tvrdia to lídri troch opozičných strán Richard Sulík (SaS), Daniel Lipšic (NOVA) a Igor Matovič (OĽaNO). Za dôležitejšiu v tomto momente považujú vzájomnú spoluprácu pri konkrétnych veciach

slovakia

left justify in out

Šéf liberálov Sulík si myslí, že spolupráca troch pravicových strán je lepšia, ako bola v prípade Ľudovej platformy, ktorá v minulosti združovala strany KDH, Most-Híd a SDKÚ-DS. "Je množstvo vecí, ktoré nás spájajú, napríklad boj proti korupcii alebo opatrenia v ekonomickej oblasti," vysvetlil v stredu (1.4.) pred Úradom vlády SR, kde spoločne s Lipšicom a Matovičom urobili odpočet súčasnej vláde pri príležitosti troch rokov jej fungovania.

 

"Nepovažujeme za nevyhnutné a v tomto momente naliehavé riešiť koalíciu. Na to ešte máme chvíľu čas," uviedol Sulík. Otázka predvolebnej koalície nie je aktuálna ani podľa šéfa hnutia NOVA Daniela Lipšica. "Príde čas, keď o tom bude treba rozhodnúť, ale v tomto okamihu o tom nediskutujeme. Riešime konkrétne kauzy tejto vlády, konkrétne opatrenia, konkrétne návrhy," vysvetlil Lipšic. Ten ale naznačil, že budúce spojenectvo by malo mať širšie základy.

 

"Dôležitá bude jedna vec. Vytvoriť takú formáciu, ktorá bude schopná vytvoriť pre Slovensko alternatívu tak, aby po voľbách nevládol Robert Fico. To musí byť prioritný záujem – Slovensko. Všetko ostatné je na druhom mieste, stranícke záujmy, individuálne záujmy," domnieva sa Lipšic.

 

Matovič vysvetlil, že kým pri Ľudovej platforme bolo viac teatrálneho ako reálneho obsahu, v ich prípade je to opačne. "Pred viac ako rokom sme začali spolupracovať, robiť spoločné tlačovky, spoločné návrhy zákonov," objasnil. Podľa lídra OĽaNO nie je dobré robiť niečo nasilu.

"My spolupracujeme. Keď to dospeje do niečoho bližšieho, tak to dospeje, keď nie, tak uvidíme. Voľby sú blízko aj ďaleko," vyjadril sa Matovič k otázke predvolebnej koalície. "Za seba môžem povedať, že urobím všetko pre to, aby aj po budúcich voľbách prišla na Slovensko opäť nádej, že sa tu bude žiť lepšie," doplnil.

 

Trojica strán začala intenzívnejšie spolupracovať na konci minulého roka pri organizovaní protestov vyvolaných kauzami v zdravotníctve. Pôvodne aj za účasti poslanca Alojza Hlinu, ktorý vstúpil v marci do poslaneckého klubu KDH. Hlina skupinu označil za "mladé pušky". Pri vstupe do klubu KDH povedal, že "mladé pušky sú over (skončené, pozn. TASR)".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies