SaS nepodporí návrhy, za ktorými je očividná osobná pomsta Igora Matoviča

NETKY.SK • 22 Marec 2021, 06:19 • 2 min
SaS nepodporí návrhy, za ktorými je očividná osobná pomsta Igora Matoviča

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) oceňuje krok Igora Matoviča (OĽaNO) odstúpiť z postu predsedu vlády.

slovakia

left justify in out

V strane, na ktorej čele stojí Richard Sulík, sú na to pripravení, avšak nebudú súhlasiť  návrhmi, ktorých hlavným motívom je očividná osobná pomsta Igora Matoviča. Strana v stanovisku zopakovala, že Matovič nie je schopný viesť vládu a preto žiada jej rekonštrukciu na pôdoryse dnešnej koalície, ktorá je definovaná v koaličnej zmluve. V nevidia žiadny dôvod odovzdať fungujúce a kvalitné vedené ministerstvo. Informuje o tom hovorca SaS Ondrej Šprlák.

 

Súvisiaci článok: Igor Matovič je ochotný odstúpiť, ak koaliční partneri dodržia dohodu

 

Výmena je kľúč k dobrej vláde
V strane sú presvedčení, že výmena premiéra je kľúčom k dobrej vláde, lepšie manažovanej koronakríze, a v neposlednom rade s  lepšou komunikáciou a organizáciou. Okrem občanov, prezidentky, samospráv a vedcov si dnes podľa SaS Igor  Matovič znepriatelil aj ďalších koaličných partnerov, a to ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú a podpredsedu parlamentu Juraja Šeligu (obaja Za ľudí).

„Aby som premiérovi uľahčil odchod z vlády, ponúkol som aj svoj odchod z vlády. Táto ponuka stále platí. Ak by však Igor Matovič viedol niektoré z existujúcich ministerstiev patriace OĽaNO, moja ponuka je logicky bezpredmetná. Rovnako sme ochotní diskutovať o zámene predsedníctva v zdravotníckom výbore za predsedníctvo v inom parlamentnom výbore,“ povedal predseda SaS Richard Sulík.

 

IGOR MATOVIČ POCHOPIL, ŽE NIE JE SPÔSOBILÝ VIESŤ VLÁDU Strana Sloboda a Solidarita oceňuje krok Igora Matoviča...

Uverejnil používateľ Richard Sulik Nedeľa 21. marca 2021

 

SaS si kladie otázku, či vláda bude fungovať lepšie, keď z nej odídu občanmi aj odborníkmi najlepšie hodnotení ministri. „Ocenili by sme, ak by Igor Matovič pochopil, že keď vyhrá voľby, nemôže všetko, ale mal by narábať s mocou tak, aby z toho malo prospech celé Slovensko," uviedla strana v stanovisku.

 

ĎAKUJEM VÁM Presne pred rokom som prevzal vedenie vlády s odhodlaním urobiť zo Slovenska krajinu, kde budeme radi žiť....

Uverejnil používateľ Igor Matovic Nedeľa 21. marca 2021


Podpredsedovia SaS Branislav Gröhling a Karol Galek doplnili, že koaličná kríza sa zbytočne naťahuje aj preto, lebo Matovič vyše týždňa mlčal a otváraním koaličnej zmluvy by sa predĺžila ešte viac. „Sme za čo najskoršie ukončenie koaličnej krízy, ktoré je momentálne v rukách predstaviteľov hnutia OĽaNO, a sústredenie sa na skutočné problémy Slovenska,“ doplnili. Naďalej platí, že ak do stredy nepríde k dohode, ministri za SaS podajú demisiu a strana SaS odchádza z vlády.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona