SaS: Neochota opätovne schváliť obmedzenia v bufetoch je logickým vyvrcholením

NETKY.SK • 19 November 2014, 14:53 • 2 min
SaS: Neochota opätovne schváliť obmedzenia v bufetoch je logickým vyvrcholením

BRATISLAVA - Informácie zo zákulisia Smeru-SD o tom, že na opätovné schválenie novely školského zákona od Renáty Zmajkovičovej (Smer-SD) nebude politická vôľa, sú logickým vyvrcholením snahy tejto poslankyne o legislatívny paškvil. Vyhlásila to dnes podpredsedníčka SaS Jana Kiššová s vierou, že pri opätovnom hlasovaní o právnej norme použijú poslanci Smeru-SD zdravý rozum.

slovakia

left justify in out

"Školské zariadenia sú viazané vyhláškou a receptúrami vydanými ministerstvom školstva. Tam tkvie celý problém. Upozorňujeme na to už od začiatku a až teraz si vládna strana všimne, že ten návrh zákona je absolútne zbytočný?" pýta sa Kiššová. Podľa jej slov je v návrhu zákona okrem iného uvedené, že niektoré potraviny sú nezdravé a škodlivé. "Voľne sa predávajú v obchodoch a reťazcoch, ale v bufetoch sú zrazu škodlivé. Ak existujú potraviny, ktoré nemajú deti jesť, lebo to škodí, treba ich celoplošne stiahnuť z predaja, a nielen zo školských bufetov," odporúča Kiššová.

 

SaS podľa jej slov veľmi ocení, ak Zmajkovičovej návrh neprejde. "Takáto hlúposť, ktorá nie je nijako odborne podložená, nemá v parlamente čo hľadať," uzavrela podpredsedníčka liberálov.

 

Poslanci dostanú zákon obmedzujúci sortiment v školských bufetoch na stôl opätovne po tom, ako ho do pléna vrátil prezident Andrej Kiska. Podľa jeho slov je zoznam zakázaných potravín neurčitý a nejednoznačný, čo vedie k nezrozumiteľnosti. Zmajkovičová to odmieta a je stále presvedčená, že každá položka zo zoznamu nevhodných potravín v zákone má svoje opodstatnenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies