SaS navrhne uzákonenie registrovaných partnerstiev

NETKY.SK • 15 August 2012, 06:39 • 2 min
SaS navrhne uzákonenie registrovaných partnerstiev

SaS navrhne uzákonenie registrovaných partnerstiev - Politika Opozičná strana SaS plánuje predložiť na septembrovú schôdzu Národnej rady SR zákon, ktorý by upravoval registrované partnerstvá homosexuálov. Nová legislatíva by mala čiastočne odstrániť nerov

slovakia

left justify in out

img

Opozičná strana SaS plánuje predložiť na septembrovú schôdzu Národnej rady SR zákon, ktorý by upravoval registrované partnerstvá homosexuálov. Nová legislatíva by mala čiastočne odstrániť nerovnosť medzi partnerskými vzťahmi homosexuálov a zosobášených párov, tému adopcie detí však obchádza.
      "Tento návrh bude riešiť základné veci, ktoré sa týkajú spolužitia dvoch osôb v páre. Upravuje vzájomnú vyživovaciu povinnosť, že budú takéto osoby prehlásené za blízke a od toho sa odvíjajú aj veci, ktoré sa týkajú dedenia či prístupu k zdravotnej dokumentácii," priblížil poslanec Martin Poliačik (SaS).
      Liberáli doteraz o návrhu rokovali predovšetkým s niektorými poslancami klubu Obyčajných ľudí a nezávislých osobností (OĽaNO). Poslankyňa hnutia Erika Jurinová však avizuje, že so širokou podporou OĽANO strana SaS pri tomto návrhu nemôže počítať. "Jednoznačne viem povedať, že nebude jednotný názor a viem, že väčšina klubu nebude za registrované partnerstvá. Ja osobne budem zásadne proti," povedala Jurinová.
      Hoci liberáli o návrhu s vládnym Smerom-SD ešte nerokovali, takéto diskusie prebehli podľa Poliačika medzi sociálnymi demokratmi a zástupcami tretieho sektora. Podľa poslanca sa nedá úplne vylúčiť, že by vládna strana mohla návrh podporiť. Opozičná SaS je dokonca pripravená na "rozumné ústupky" v prípade, že Smer-SD podporí aspoň niektoré zmeny v prospech homosexuálov. "Verím, že nájdeme spoločnú reč a spoločné riešenie, aby sme sa aj v tejto otázke viacej posunuli smerom k civilizovaným krajinám," doplnil Poliačik.
      Návrh chcú liberáli podrobnejšie predstaviť už budúci týždeň a zaradený by mohol byť do programu schôdze, ktorá sa začne 11. septembra.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies