SaS možno kryje zločincov

NETKY.SK • 25 Jún 2010, 12:58 • 2 min
SaS možno kryje zločincov

SaS možno kryje zločincov

slovakia

left justify in out

Podpredseda strany Smer-SD Marek Maďarič vyzval dnes budúceho poslanca Národnej rady SR Igora Matoviča, aby nekryl zločincov a oznámil polícii meno kamaráta, ktorý mu údajne sprostredkoval ponuku 20 miliónov eur za vyvolanie predčasných parlamentných volieb.
      "Predseda SaS Richard Sulík sa mýli, ak sa domnieva, že zverejnením prípadu jeho poslanec odradil všetkých ďalších od podobných pokusov," uviedol Maďarič v stanovisku, ktoré poskytol TASR. Podľa jeho slov, ak si poslanec Matovič celú vec nevymyslel a napriek tomu nezverejní meno sprostredkovateľa údajnej ponuky, bude jeho postup nielen krytím zločincov, ale aj ich povzbudením.
      Matovič vo štvrtok (24.6.) povedal, že dostal z podnikateľských kruhov ponuku na "obrovský balík peňazí", ak spolu s ďalšími troma poslancami z hnutia Obyčajných ľudí nepodporia rodiacu sa vládnu koalíciu a vyvolajú tak predčasné voľby.
      "Podľa sumy, ktorú je niekto ochotný zaplatiť za druhý pokus vo voľbách, niekomu veľmi záleží, aby sa opäť mohol dostať ku korytu," uviedol v online rozhovore s čitateľmi servera Aktuálne.sk. Štvrtinu peňazí mala dostať štvorica nových poslancov, ktorí sa prekrúžkovali do parlamentu z posledných miest kandidačnej listiny SaS hneď, zvyšok po vyhlásení predčasných volieb.
      Predseda SaS Sulík vyhlásil, že ich poslanec spravil dobre, keď záležitosť zverejnil. "Myslím si, že týmto zverejnením by už mohol byť pokoj a snáď to prispeje k politickej kultúre," poznamenal.
      Zároveň potvrdil, že "o tom, akú dostal ponuku, od koho a že ju, samozrejme, neprijmú", ho Matovič informoval. Ako ďalej uviedol, ponuka išla cez viacerých ľudí, pričom jej iniciátora nepozná a nechce o ňom ani špekulovať. Na otázku, či za tým stojí strana Smer-SD, líder SaS odpovedal: "Nie, to by som netvrdil".

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona