SaS má záujem o dobré vzťahy s NOVOU, v ktorej pôsobia aj jej bývalí členovia

NETKY.SK • 15 August 2013, 12:19 • 2 min
SaS má záujem o dobré vzťahy s NOVOU, v ktorej pôsobia aj jej bývalí členovia

BRATISLAVA - SaS má záujem o dobré vzťahy so stranou Nová väčšina - Dohoda, v ktorej sa k Danielovi Lipšicovi pridali okrem iných aj odídenci zo SaS združení okolo Jozefa Kollára. Sulíkovci to uviedli v stanovisku, ktorým reagujú na medializované informácie o údajných bojoch v Lipšicovej NOVE.

slovakia

left justify in out

"Informácie o vnútorných bojoch v Novej väčšine, ktoré sa objavili v médiách, považujeme za vnútornú záležitosť tejto strany. SaS sa nebude žiadnym spôsobom v tejto veci angažovať a ani sa zúčastňovať na šírení rôznych informačných šumov, že niektorí odídenci uvažujú o návrate do SaS," píše sa v dnešnom stanovisku SaS.

Podpredseda SaS Ľubomír Galko však ešte 13. augusta na dianie v NOVE reagoval. "Hm, a to ešte keby kolega Lipšic vedel, že niektorí vážne uvažujú, že by sa vrátili späť, lebo sa cítia oklamaní a podvedení...," napísal Galko na sociálnej sieti Facebook.

Kollárovci odišli zo SaS po tom, ako v súboji o kreslo predsedu SaS Kollár neporazil Richarda Sulíka. Odišiel aj bývalý podpredseda Juraj Miškov a poslanci Daniel Krajcer, Juraj Droba a Martin Chren. K odchodu ich viedla aj radikalizácia politiky SaS. Kollárovci založili liberálnu platformu s názvom Liberálna dohoda, následne sa spojili s NOVOU Daniela Lipšica, s ktorou idú do jesenných regionálnych volieb. V médiách sa objavili informácie o údajných nezhodách medzi lipšicovcami a kollárovcami. Lipšic ich poprel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies