SaS má v talóne ďalších odborníkov do NKÚ, asi budú zvažovať

NETKY.SK • 20 September 2012, 06:54 • 2 min
SaS má v talóne ďalších odborníkov do NKÚ, asi budú zvažovať

SaS má v talóne ďalších odborníkov do NKÚ, asi budú zvažovať - Slovensko Predseda poslaneckého klubu SaS Juraj Miškov nevylučuje, že jeho strana navrhne na post predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR ďalšieho kandidáta. Podľa jeho slov majú liber

slovakia

left justify in out

img

Predseda poslaneckého klubu SaS Juraj Miškov nevylučuje, že jeho strana navrhne na post predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR ďalšieho kandidáta. Podľa jeho slov majú liberáli v talóne dostatok odborníkov, ako však tvrdí, po doterajších skúsenostiach s dvoma kolami voľby a neúspešným kandidátom Kamilom Krnáčom, budú potenciálni uchádzači zvažovať, či sa nechajú vystaviť tejto špinavej politickej hre.
      "Oceňujeme postoj našich opozičných partnerov v tom, že rešpektujú dohodu, že tento post bude nominovať SaS. Ak dospejeme k rozhodnutiu, budeme ich informovať ako prvých," odvetil Miškov na otázku, či SaS má ešte vôbec záujem hľadať ďalšieho kandidáta.
      Na margo Krnáča, ktorý dnes oznámil, že viac kandidovať nebude, Miškov podotkol, že jeho postoj v strane akceptujú, rešpektujú a ľudsky s nim súcitia, že nechce byť súčasťou špinavej politickej hry zo strany vládneho Smeru-SD.
      "Spôsob, akým strana Smer-SD vystupuje v otázke voľby predsedu NKÚ, je dôkazom, že Robert Fico robí všetko pre to, aby ovládol všetky ústavné inštitúcie v štáte. Odmietam sa podieľať na tejto politickej hre, a preto som sa rozhodol ďalej na funkciu predsedu NKÚ nekandidovať," uviedol dnes Krnáč.
      Parlamentnej opozícii v utorok (18.9.) nevyšiel ani druhý pokus presadiť Krnáča za nového predsedu NKÚ. Krnáč ako nominant všetkých opozičných strán získal v tajnej voľbe len 63 hlasov zo 148 prítomných, 49 poslancov bolo proti, 27 sa zdržalo, deväť hlasovacích lístkov bolo neplatných.
      Kamil Krnáč mal vo funkcii nahradiť presluhujúceho šéfa NKÚ Jána Jasovského (nominant ĽS-HZDS), ktorému uplynulo funkčné obdobie vo februári. Pri prvom pokuse 26. júla získal Krnáč 53 hlasov od 146 prítomných poslancov, čo znamená, že ho nevolila ani celá opozícia. Ani jedna zo strán záporné hlasovanie nepriznala.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies