SaS: Ľudová platforma sa spoluprácou so Smerom stáva nedôveryhodná

NETKY.SK • 27 Máj 2013, 17:21 • 2 min
SaS: Ľudová platforma sa spoluprácou so Smerom stáva nedôveryhodná

BRATISLAVA - Politika Ľudovej platformy sa vytvorením regionálnej koalície so Smerom-SD v Nitrianskom kraji stáva nedôveryhodná, tvrdí to šéf strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík.

slovakia

left justify in out

"Vytvorením takýchto regionálnych koalícií sa strany Ľudovej platformy stanú faktickými spojencami Smeru a ich opozičná politika nemôže byť dôveryhodná,“ uviedol v stanovisku zaslanom agentúre SITA. "Ohlásená regionálna koalícia KDH, SDKÚ a Smer v Nitrianskom samosprávnom kraji je potvrdením našich obáv, že Ľudová platforma zíva hodnotovou prázdnotou a prvoradým záujmom jej členov - v tomto prípade KDH a SDKÚ - sú funkcie a prístup ku koristi, a nie služba verejnosti," tvrdí strana SaS, ktorá podľa stanoviska považuje Smer za "krajne nebezpečný konglomerát oportunistov, ktorí pľundrujú Slovensko po ekonomickej i morálnej stránke. Rovnakým metrom sa musíme pozerať aj na jeho politických spojencov," napísali.

Do regionálnych volieb v Nitrianskom samosprávnom kraji pôjdu v spoločnej koalícii strany Smer-SD, KDH a SDKÚ-DS. Ako pre agentúru SITA povedal krajský predseda KDH Marián Radošovský, zmluvu podpíšu v utorok v Župnom dome v Nitre. Kandidátku na poslancov bude mať koalícia spoločnú, dohodnuté počty mandátov pre jednotlivé strany zverejnia až pri podpise zmluvy. Či sa dohodli aj na spoločnej podpore súčasného župana Milana Belicu ako kandidáta na predsedu kraja, Radošovský zatiaľ prezradiť nechcel. Belica stojí na čele kraja už od jeho vzniku, čiže tri volebné obdobia. Podporu mu pred časom oficiálne vyjadril Smer-SD. V súčasnosti vládne v nitrianskom krajskom zastupiteľstve koalícia strán Smer-SD, KDH, SDKÚ-DS a ĽS-HZDS. Ľudovú stranu-HZDS však ostatné strany tentoraz k rokovaniam o koalícii neprizvali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies