SaS: Kažimír by mal odvolať prezidenta finančnej správy Imreczeho

NETKY.SK • 8 Apríl 2016, 11:12 • 2 min
SaS: Kažimír by mal odvolať prezidenta finančnej správy Imreczeho

BRATISLAVA - Opozičná strana Sloboda a Solidarita (SaS) žiada ministra financií Petra Kažimíra (Smer-SD), aby odvolal z funkcie prezidenta finančnej správy Františka Imreczeho. Dôvodom sú medializované podozrenia z ovplyvňovania výsledku daňovej kontroly v prospech podnikateľa Ladislava Bašternáka v kauze bytového domu Five Star Residence. Imrecze tieto obvinenia odmieta.

slovakia

left justify in out

"Napriek tomu, že tieto závažné obvinenia voči Imreczemu vzniesol anonym, bývalá zamestnankyňa finančnej správy, strana SaS ich považuje za vierohodné. Aj preto, lebo uvádzajú podrobnosti, ktoré mohol mať len pracovník zvnútra finančnej správy," uviedol dnes v stanovisku strany jej predseda Richard Sulík.

 

Podozrenie z daňového podvodu, ktorému je vystavený podnikateľ Bašternák, nie je podľa liberálov možné objektívne vyšetriť, keď na čele finančnej správy budú pôsobiť ľudia, ktorí mohli jeho konanie kryť.

 

Medializované informácie podľa SaS nasvedčujú tomu, že v prípade Five Star Residence môže ísť o organizovanú skupinu páchateľov, a to aj na najvyšších miestach. "Žiadame preto špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika a príslušné policajné orgány, aby na vyšetrovanie tohto prípadu zriadili vyšetrovací tím, ktorý bude v zmysle Trestného poriadku o svojich výsledkoch pravidelne informovať verejnosť," dodávajú liberáli.

 

Imrecze na tieto obvinenia už skôr reagoval. V stredu (6.4.) na tlačovej konferencii vyhlásil, že finančná správa nekryje daňové podvody. Takéto obvinenia vníma šéf daniarov ako snahu o diskreditáciu vedenia a zamestnancov finančnej správy a ako účelovú kampaň proti boju s daňovými podvodmi.

 

"Za touto kampaňou proti finančnej správe vidím to, že niekomu nevyhovuje, že rušíme kšefty DPH-čkárom a že už štyri roky vedieme veľmi aktívny a intenzívny boj proti daňovým podvodom. Anonym, ktorý údajne písala naša bývalá zamestnankyňa, obsahuje veľa nepravdivých informácií," zdôraznil Imrecze.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies