SaS: Kaliňák by mal potvrdiť, alebo vyvrátiť zoznam v kauze emisií

NETKY.SK • 10 Január 2014, 12:09 • 2 min
SaS: Kaliňák by mal potvrdiť, alebo vyvrátiť zoznam v kauze emisií

BRATISLAVA - Opozičná Sloboda a Solidarita (SaS) žiada ministra vnútra Roberta Kaliňáka, generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára a policajného prezidenta Tibora Gašpara, aby verejne potvrdili, alebo vyvrátili informácie o existencii zoznamu v kauze emisií.

slovakia

left justify in out

Medializované informácie, že slovenské orgány činné v trestnom konaní majú k dispozícií zoznam ľudí, ktorí si podľa švajčiarskej polície rozdelili zisk z predaja emisií, podľa liberálov len zvyšujú podozrenie, že vyšetrovanie tejto kauzy bolo zmanipulované. „Iba slepý nevidí neuveriteľne laxný postup slovenskej polície a prokuratúry v prípade, ktorý počas prvej Ficovej vlády smrdel podvodom ako hnilá ryba,“ povedal podpredseda SaS a poslanec Ľubomír Galko.

Štát prerobil v obchode so spoločnosťou Interblue Group zhruba 47 miliónov eur, čo opozičný zákonodarca považuje za dostatočne vysokú sumu na to, aby sa za tento škandál vyvodila trestnoprávna zodpovednosť. „Sme však svedkami ututlávania, bagatelizovania, úplne absurdných policajných záverov o nedostatku dôkazov. Pritom o dôkazy doslova zakopávame,“ konštatoval Galko. 

Poslanec SaS je pripravený škandálny postup orgánov činných v trestnom konaní otvoriť na rokovaní brannobezpečnostného výboru Národnej rady SR za prítomnosti ministra vnútra Kaliňáka. „Dúfam, že minister nazbiera odvahu a bude mať toľko súdnosti, že sa pred poslancami neskryje alebo neprikáže poslancom Smeru môj návrh zablokovať,“ uzavrel Galko. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona