SaS je pripravená na predčasné voľby či dokonca prevzatie vládnej zodpovednosti

NETKY.SK • 7 August 2017, 13:58 • 2 min
SaS je pripravená na predčasné voľby či dokonca prevzatie vládnej zodpovednosti

BRATISLAVA - Predseda Slovenskej národnej strany a NR SR Andrej Danko robí len to, čo pred ním robil Ján Slota, keď mu tieklo do topánok. Vydiera svojich partnerov v korupčnej koalícii a má na to viacero dôvodov.

slovakia

left justify in out

Potrebuje odlákať pozornosť verejnosti od korupčnej kauzy okolo rozdeľovania eurofondov na vedu a výskum. Preto vyvoláva na pohľad vážny koaličný spor. Uvádza sa to v stanovisku strany Sloboda a Solidarita, ktoré agentúre SITA poskytol Róbert Buček z komunikačného odboru.

 

"Keďže sa preukázalo, ako sa peniaze na vedu a výskum začali rozkrádať, potrebuje zároveň iný zdroj, odkiaľ by SNS a jej klienti dolovali pre seba bohatstvo z verejného majetku. A v neposlednom rade by sa rád zbavil ministerstva školstva, lebo zistil, že je to rezort, kde treba urobiť veľa reálnej práce pre žiakov, učiteľov, pre slovenskú spoločnosť, a nie kradnúť," píše sa ďalej v stanovisku, pod ktorým sú podpísaní predseda SaS Richard Sulík, podpredsedovia Ľubomír Galko a Jana Kiššová a predsedníčka poslaneckého klubu Natália Bláhová.

 

"Ak by z tejto priehľadnej augustovej hry predsedu SNS vyšiel rozpad vlády, strana SaS ako jediná reálna alternatíva voči Smeru a korupčnej koalícii je pripravená na predčasné voľby i prevzatie vládnej zodpovednosti," uzavreli liberáli svoje stanovisko.

Predseda parlamentu a SNS Andrej Danko vypovedal Koaličnú zmluvu podpísanú 1. septembra 2016 medzi stranami Smer-SD, SNS a Most-Híd. Ako dôvod uvádza absolútnu nevyhnutnosť prenastavenia pravidiel v koalícii, novú úpravu pomerov a vzťahov a stanovenie absolútne nových priorít, ktoré sa budú premietať v rámci procesu zostavenia nového rozpočtu, s cieľom obnovy dôvery medzi koaličnými partnermi, ako aj dôvery verejnosti ku koalícii.

 

„Dobrá sociálno-ekonomická situácia roku 2017 ukazuje, že je nutné sa zamerať na nové výzvy a priority, ktoré je potrebné premietnuť do koaličnej dohody a nového programového vyhlásenia vlády. Keď sa darí ekonomike štátu, musia to pocítiť aj samotní občania,“ uvádza sa vo vyhlásení. SNS zároveň navrhuje bilaterálne, resp. multilaterálne rokovania s vedením Slovenskej národnej strany o možnosti zostavenia novej koaličnej zmluvy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies