SaS: Je otázne, či sú opozičné strany schopné zostaviť spolu vládu

NETKY.SK • 9 December 2015, 16:37 • 2 min
SaS: Je otázne, či sú opozičné strany schopné zostaviť spolu vládu

BRATISLAVA – V predvolebnom čase vyvstáva podľa podpredsedu SaS Ľubomíra Galka otázka, či sú opozičné strany pri priaznivom výsledku schopné zostaviť vládu a či niektorá nezradí a nezostaví vládu so Smerom-SD.

slovakia

left justify in out

Ako povedal dnes na tlačovej besede, skutočnosť, že sa na stranu Smeru-SD pri schvaľovaní ústavy pridal aj Most-Híd, má symbolický význam. „Podobne ako pri voľbe predsedu NKÚ sa v opozícii opätovne našiel niekto, kto pomohol vláde formovať Slovensko spôsobom, ktorý poškodzuje občanov, slobodu a demokraciu,“ vyhlásil.

 

Podľa Galka poslanci Smeru-SD hlasovaním o antiteroristickom balíčku zákonov zavŕšili budovanie policajného štátu, ktorý odštartoval v honbe za preferenciami Robert Fico a ľudia okolo neho. „V mene pseudoboja proti terorizmu bola prijatá legislatíva, ktorá umožní terorizovať občanov SR. Predĺžením lehoty, počas ktorej môžu byť väznení ľudia bez rozhodnutia sudcu, sa nijakým spôsobom nezvýšila ochrana pred terorizmom. Dosiahlo sa len posilnenie represívnych zložiek štátu,“ upozornil s tým, že polícia a tajné služby budú vo väčšej miere vládnymi silami zneužívané na vlastné ciele. Podľa neho pod pláštikom boja s terorizmom môžu byť perzekvované médiá, ale aj opozičné strany, či aktivisti.

 

SaS je presvedčená, že zostaviť pravicovú vládu bez Smeru je možné. A to aj napriek tomu, že niektoré opozičné autority reálne kalkulujú s vládou so Smerom. „Tvrdíme, že základné motivácie opozičných lídrov musia byť voličom pred voľbami jasné, aby sa po nich necítili podvedení. Pripomíname, že strana SaS pripravila Deklaráciu zodpovednosti za Slovensko, ktorá sa sústreďuje práve na povolebnú situáciu, keď vláda bez Smeru-SD je možná. Doteraz sa k nej svojimi podpismi prihlásili strany OĽaNO a OKS. Dokument je stále otvorený,“ povedal tímlíder liberálov pre zahraničnú politiku Martin Klus.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies