SaS: Gašparovič dnes dokonal bezprecedentný chaos

NETKY.SK • 17 Júl 2013, 12:02 • 2 min
SaS: Gašparovič dnes dokonal bezprecedentný chaos

BRATISLAVA - Prezident SR Ivan Gašparovič dnešným vymenovaním Jaromíra Čižnára za generálneho prokurátora dokonal s výdatnou pomocou niektorých sudcov Ústavného súdu SR a Smeru-SD bezprecedentný chaos.

slovakia

left justify in out

Ten spôsobil, keď odmietol vymenovať Jozefa Čentéša. Vyhlásil to líder SaS Richard Sulík, podľa ktorého ide o ďalšie závažné zlyhanie v politickej kariére Gašparoviča vo veci ústavnosti a spravodlivosti.

"V politickej kariére Ivana Gašparoviča je to v dejinách Slovenskej republiky ďalší čierny deň. Je príznačné, že sa vymenovanie malo pôvodne odohrať bez účasti médií, takpovediac v utajenom režime. Najvhodnejším okamihom na tento akt by však bola, samozrejme, noc," dodal Sulík. 

Líder OĽaNO Igor Matovič označil vymenovanie Čižnára za ďalší z radu dôvodov, aby jeho hnutie nehľadalo nového prezidenta medzi politikmi, ktorí sa potom správajú ako vazali politických strán. "Slovensko nevyhnutne potrebuje silného občianskeho kandidáta, ktorý nebude s politickými stranami žiadnym spôsobom zviazaný," tvrdí Matovič.

Gašparovič dnes vymenoval Jaromíra Čižnára za nového generálneho prokurátora. Urobil tak mesiac po tom, ako bol Čižnár zvolený za kandidáta na generálneho prokurátora v NR SR. Jaromír Čižnár získal v tajnej voľbe 18. júna 82 hlasov od 82 prítomných poslancov. Na voľbe sa zúčastnili len poslanci vládneho Smeru-SD. Opozícia totiž považuje za právoplatne zvoleného kandidáta na generálneho prokurátora Jozefa Čentéša, ktorého prezident odmietol vymenovať. Samotnú voľbu preto označila za bod zlomu či čierny deň pre ústavnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona