SaS: Ficova vláda stratila súdnosť

NETKY.SK • 18 Apríl 2013, 10:26 • 2 min
SaS: Ficova vláda stratila súdnosť

BRATISLAVA - Nástenkové tendre sú podľa strany Sloboda a Solidarita (SaS) normou Ficovej vlády.

slovakia

left justify in out

"Niet dňa, že by sa slovenská verejnosť z médií nedozvedela o bohapustom plytvaní a rozkrádaní verejných zdrojov počas Ficovej vlády," uviedla vo vyhlásení SaS. Informácie o obstarávaní propagácie projektov z eurofondov za 130 miliónov eur, o vzdelávacom projekte ministerstva školstva s názvom Národná sústava kvalifikácií za 25 miliónov eur, informácie o nákupe informačného systému pre Sociálnu poisťovňu za vyše 70 miliónov eur či softvéru pre Fond národného majetku, ktorý mal zaniknúť tento rok, sú príkladmi svedčiacimi o úplnej strate súdnosti, domnievajú sa liberáli.

Dlhé roky tunelovania bez trestnoprávnych dôsledkov podľa SaS viedli k tomu, že sa arogancia moci rozrástla do obludných rozmerov a spolu s ňou aj rezignácia občanov, ktorí majú pocit, že sú voči zlodejom v bielych golieroch bezmocní. „S touto rezignáciou ako dôsledkom beztrestnosti počítajú dnes tí, ktorí na jednej strane zvyšujú dane, odvody a poplatky a na strane druhej si pre seba a svoje klany zhŕňajú ťažké milióny z verejného,“ povedal predseda liberálov Richard Sulík. 

Slovenská demokracia a stav verejného priestoru sú podľa SaS vo vážnom úpadku, za čo nesie plnú zodpovednosť vláda Roberta Fica. Je príznačné, že na veľkú časť týchto "obskúrnych" nákupov a praktík sa využívajú peniaze Európskej únie. „Nástenkové tendre sa stali normou Ficovej vlády. Bude veľkým požehnaním pre Slovensko, keď skončí v tomto volebnom období,“ vyhlásil Sulík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies