SAS chce pre budovy na Panenskej ulici hlavy ministrov Kažimíra a Kaliňáka

NETKY.SK • 15 December 2015, 13:53 • 2 min
SAS chce pre budovy na Panenskej ulici hlavy ministrov Kažimíra a Kaliňáka

BRATISLAVA - Strana Sloboda a Solidarita žiada predsedu vlády Roberta Fica, aby odvolal ministra financií Petra Kažimíra a ministra vnútra Roberta Kaliňáka z funkcií. Prenájmom budovy na Panenskej ulici v Bratislave ministerstvu vnútra boli totiž podľa SaS spáchané všetky hriechy, ktoré už v minulosti viedli k zosadeniu ministrov. Informovala o tom hovorkyňa SaS Katarína Svrčeková.

slovakia

left justify in out

"Klientelizmus, nehospodárnosť, obídenie riadneho verejného obstarávania, skryté vlastníctvo cez schránkovú firmu, netransparentné finančné vzťahy v pozadí poslúžili k tomu, aby sa verejné peniaze vyviedli na súkromné účty cez pochybný prenájom. Nie je ani vylúčené, že ide o akúsi ´splátku´ za prevzatie dlhov firmy, v ktorej mal kedysi podiel práve minister Kažimír,“ hovorí predseda strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík.


Sloboda a Solidarita tvrdí, že prenájom budovy na Panenskej ulici ukazuje, že strana Smer-SD funguje ako obchodné združenie, ktoré sa však od bežných obchodných združení líši v tom, že drží v rukách aj štátnu moc. "Takáto kombinácia podnikateľských záujmov a verejných funkcií je z pohľadu ochrany verejného záujmu mimoriadne nebezpečná. Ukázalo sa to aj teraz, keď verejný záujem zostal zase na vedľajšej koľaji. Na rade je prokuratúra, polícia, ale aj predseda vlády. Obchodníci typu Kaliňáka a Kažimíra so svojimi klientskymi suitami nemajú v správe vecí verejných čo hľadať,“ uzatvára tímlíder SaS pre štíhly štát Jozef Rajtár.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies