SaS chce diskutovať o živnostenských úradoch a obchodných radcoch

NETKY.SK • 27 Júl 2010, 06:50 • 2 min
SaS chce diskutovať o živnostenských úradoch a obchodných radcoch

SaS chce diskutovať o živnostenských úradoch a obchodných radcoch

slovakia

left justify in out

img

Predstavitelia strany Sloboda a Solidarita (SaS) chcú na dnešnom rokovaní Koaličnej rady so svojimi partnermi diskutovať o zrušení živnostenských úradov, ako aj o systéme obchodných radcov a ich zaradení pod konkrétne rezorty. Pre TASR to povedal minister hospodárstva Juraj Miškov (SaS).
"Myslím, že v kapitole vnútra je zachovanie živnostenských úradov. My ich chceme zrušiť, pretože tá registrácia je len ďalšia z bariér pre podnikateľov. Považujeme to za zbytočné," priblížil postoj politického subjektu SaS Miškov.
Druhým bodom diskusie bude podľa neho systém obchodných radcov, kde sa budú snažiť o iný druh spolupráce s ministerstvom zahraničných vecí, než je vyňatie obchodných radcov spod kompetencie ministerstva hospodárstva (MH) a ich presunutie pod rezort vedený Mikulášom Dzurindom (SDKÚ-DS). "Ak má byť MH zodpovedné za zahraničný obchod, tak potrebuje mať dosah aj na týchto radcov. V prípade, že MH stratí kompetencie vo vzťahu k obchodným radcom, tak nemôže preberať zodpovednosť za zahraničný obchod v krajinách, v ktorých pôsobia," zdôvodnil Miškov.
Koaličná rada dnes podvečer na pôde SDKÚ-DS prerokuje programové vyhlásenie vlády. Zaoberať sa bude pripomienkami, ktoré k dokumentu prednesú koaličné strany. Kabinet má vládny program schváliť v stredu 28. júla, podklady mali jednotliví ministri vypracovať do 20. tohto mesiaca. Dokument vychádzajúci z programových téz, na ktorých sa vládna koalícia dohodla, sa v súčasnosti nachádza v pripomienkovom konaní. Koaličná rada by sa mala vyjadrovať k už pripomienkovanej podobe materiálu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies