SaS: Byť či nebyť v druhom dôchodkovom pilieri

NETKY.SK • 23 Apríl 2015, 12:34 • 2 min
SaS: Byť či nebyť v druhom dôchodkovom pilieri

BRATISLAVA - História sa podľa liberálov opakuje, Smer opäť vyhlásil v druhom pilieri mesiace otvorených dverí. Od 15. marca do 15. júna majú občania možnosť do druhého piliera vstúpiť, alebo z neho vystúpiť. Rovnako tak zostať len v prvom pilieri.

slovakia

left justify in out

„Je to veľká príležitosť na zamyslenie sa, či v druhom pilieri byť alebo nebyť. Toto rozhodnutie je veľmi dôležité. Ide totiž o budúci dôchodok všetkých pracujúcich - aký bude a či bude čo najvyšší. Rozhodovanie by malo závisieť od veku sporiteľa, od výšky jeho príjmu, zdravotného stavu a subjektívnych preferencií,“ informuje poslanec NR SR a podpredseda SaS Jozef Mihál.


Strana Sloboda a Solidarita chce pomôcť občanom v rozhodovaní, zorganizovala preto sériu stretnutí vo všetkých krajských mestách Slovenska. „Začíname už dnes v Bratislave v Liberálnom dome. Do konca mesiaca sa ešte zastavíme v Žiline (27.4.) a v Trnave (29.4.). Májovú šnúru odštartujeme opäť v Bratislave (6.5.) a presunieme sa na východ republiky do Košíc (13.5.) a Prešova (14.5.). Stredoslováci nás nájdu v Banskej Bystrici (19.5.), v Nitre budeme (20.5.) a turné ukončíme v Trenčíne (21.5.),“ dodáva Mihál.


Na odborných prednáškach spojených s diskusiou bývalý minister práce, sociálnych vecí a rodiny a expert na dane a odvody Jozef Mihál spolu s finančným analytikom Petrom Cmorejom vysvetlia ich pohľad na sporenie v druhom dôchodkovom pilieri a tiež pohľad na to, komu sa v druhom pilieri oplatí byť, a naopak, kto by v druhom pilieri byť nemal. Odpovedať budú aj otázky účastníkov konferencie. Návštevníci dostanú k dispozícii aj krátku odbornú brožúrku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies