SaS bude žiadať zmeny v rozpočte a zrušenie priestupkovej imunity

NETKY.SK • 14 Október 2011, 23:47 • 2 min
SaS bude žiadať zmeny v rozpočte a zrušenie priestupkovej imunity

SaS bude žiadať zmeny v rozpočte a zrušenie priestupkovej imunity

slovakia

left justify in out

img

Strana SaS podporí zákon o štátnom rozpočte, lebo nechce bývalým koaličným partnerom robiť prieky, no k zákonu roka predloží pozmeňovacie návrhy. Novinárom to dnes potvrdil šéf liberálov Richard Sulík.
"Predložíme nejaké pozmeňovacie návrhy a po ich schválení rozpočet podporíme," avizoval. O aké zmeny pôjde, nepovedal. "Musíme sa stretnúť s partnermi aj s ministrom financií," oznámil.
Na margo rozpočtového provizória, o ktorom hovoril napríklad podpredseda Mosta-Híd Zsolt Simon, Sulík uviedol, že aj toto je vec, o ktorej sa musí rokovať. "Nebolo by správne cez médiá odkazovať, ako sa bude postupovať," poznamenal.
SaS bude okrem toho trvať aj na tom, aby sa v parlamente hlasovalo o zrušení priestupkovej imunity poslancov, ktoré sa už niekoľko mesiacov odsúva. "My budeme tak, ako sme to od začiatku tvrdili, hlasovať za zrušenie priestupkovej imunity a ak platí aj slovo partnerov, mala by sa zrušiť. Je to naša jasná požiadavka," vyhlásil Sulík.
Či budú liberáli trvať aj na zrušení koncesionárskych poplatkov, nepovedal. "Je to vec na rokovania, máme snahu, ale chápem, že nie všetky naše želania môžu byť schválené," dodal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies