SaS bude dopĺňať členov Republikovej rady

NETKY.SK • 31 Máj 2014, 08:36 • 2 min
SaS bude dopĺňať členov Republikovej rady

BRATISLAVA – Kongres SaS dnes zvolí osem členov Republikovej rady. Tieto miesta v trinásťčlennom orgáne sa uvoľnili po tom, čo zo strany pred rokom odišli viacerí poslanci NR SR i jej členovia. Kongres SaS sa podľa stanov koná raz do roka. SaS čaká v sobotu prvý kongres od rozštiepenia strany.

slovakia

left justify in out

Členovia SaS, ktorí odišli do NOVA si podľa predsedu SaS Richarda Sulíka zrejme teraz tlčú hlavu o stenu, čím spravili ostatným členom radosť. Podľa neho SaS je dnes veľká rodina. „Vzťahy sú o päť tried lepšie ako pred rokom. Teším sa na kolegov a pokecanie,“ povedal Sulík. Dnes má SaS približne 160 členov. Okrem volieb členov Republikovej rady čaká na delegátov aj zhodnotenie výsledkov eurovolieb. 

 

Zo strany SaS 16. apríla 2013 vystúpilo päť poslancov NR SR a približne 75 členov. Zo SaS odišli poslanci Jozef Kollár, Juraj Miškov, Daniel Krajcer, Martin Chren a Juraj Droba. Všetci zároveň vystúpili z poslaneckého klubu SaS. Následne oznámili, že zakladajú liberálnu platformu Liberálna dohoda, ktorá mala fungovať ako občianske združenie. Piati poslanci potom 25. mája vstúpili do strany Daniela Lipšica NOVA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona