SaS a OĽaNO-NOVA navrhujú zmenu infozákona

NETKY.SK • 5 Máj 2016, 10:04 • 2 min
SaS a OĽaNO-NOVA navrhujú zmenu infozákona

BRATISLAVA – Zmeny v infozákone navrhujú poslanci za stranu Sloboda a Solidarita (SaS) Ľubomír Galko, Jozef Rajtár, Eugen Jurzyca, Jana Kiššová, Jozef Mihál a poslanec za hnutie OĽaNO-NOVA Igor Matovič. Opoziční poslanci presadzujú, aby povinné subjekty podľa zákona o slobode informácií zverejňovali všetky poskytované informácie, keďže dnes sa nie každá poskytnutá informácia aj zverejňuje.

slovakia

left justify in out

„Rozsah zverejňovaných informácia tvorí každá poskytnutá informácia povinného subjektu a táto povinnosť sa vzťahuje na všetky povinné osoby zákona o slobode informácií. Informácie sa navrhuje zverejňovať predovšetkým na webovom sídle,“ uvádzajú v návrhu novely zákona o slobodnom prístupe k informáciám poslanci za SaS a OĽaNO-NOVA.

 

Zo zverejnenej informácie musí byť podľa opozičných zákonodarcov zrejmý obsah žiadosti o poskytnutie informácie a obsah a spôsob vybavenia žiadosti. Poskytované informácie by sa mali zverejňovať bezodkladne a nepretržite, identifikačné údaje žiadateľa sa zverejňovať nebudú.

 

Návrhom novely infozákona sa parlament bude zaoberať na májovej schôdzi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies