Saros na MS stále neinkasoval, dvakrát vynuloval Slovákov

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 10:53 • 2 min
Saros na MS stále neinkasoval, dvakrát vynuloval Slovákov

PETROHRAD - Fínsky brankár Juuse Saros ešte nespoznal pocit, aké je to inkasovať gól na hokejových majstrovstvách sveta - a iste mu to ani neprekáža.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťjedenročný gólman odchytal v nedeľu svoj tretí zápas v kariére na svetovom šampionáte "dospelých" a do tretice si udržal čisté konto. Vlani v Česku dosiahol pri svojom debute na MS proti Slovensku (3:0) shutout, keď zneškodnil 22 striel. Teraz v stredu v Petrohrade zlikvidoval všetkých 13 pokusov Maďarov (3:0) a v spomenutú nedeľu vynuloval opäť Slovákov. Zverenci Zdena Cígera ho ohrozili iba 14-krát a podľahli 0:5. Saros potreboval na tri čisté kontá dovedna iba 49 úspešných zákrokov. Vlani v ostravskej ČEZ aréne síce jeden puk skončil za jeho chrbtom, ale gól vtedy neplatil pre Tomášovu Jurčovu hru s vysokou hokejkou.

Odchovanec hokeja v Hämeenlinne Saros odchytal v ročníku 2015/2016 jeden duel za Nashville v NHL, proti Buffalu dostal 28. novembra 2015 tri góly z 23 striel a jeho tím prehral. Vo farmárskej AHL v drese tímu Milwaukee Admirals zasiahol do 38 duelov, z ktorých bolo až 29 víťazných. Dosiahol 92-percentnú úspešnosť zásahov a priemer 2,24 inkasovaného gólu na zápas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies