Šaronovo telo verejne vystavili pred budovou parlamentu

NETKY.SK • 12 Január 2014, 11:48 • 2 min
 Šaronovo telo verejne vystavili pred budovou parlamentu

JERUZALEM - Rakvu s telesnými pozostatkami bývalého izraelského premiéra Ariela Šarona dnes verejne vystavili pred budovou parlamentu v Jeruzaleme, aby sa Šaronovi mohli pokloniť aj radoví občania.

slovakia

left justify in out

Úctu zosnulému prišiel dnes medzi prvými vzdať izraelský prezident Šimon Peres, oznámila agentúra DPA. 

Zatvorenú rakvu zabalenú do izraelskej zástavy za asistencie policajnej eskorty priviezli pred sídlo Knesetu zo základne izraelskej armády, ležiacej v susedstve nemocnice neďaleko Tel Avivu, kde Šaron v sobotu zomrel.

Očakáva sa, že do nedele večera sa expremiérovi "Arikovi" prídu naposledy pokloniť tisíce obyvateľov Izraela.

Predseda izraelskej vlády z rokov 2001-06 zomrel v sobotu vo veku 85 rokov po ôsmich rokoch strávených v kóme, do ktorej upadol v dôsledku cievnej mozgovej príhody. 

Pochovajú ho v pondelok so štátnymi poctami v blízkosti jeho farmy v južnom Izraeli, po boku jeho druhej manželky Lilly, ktorá pred 14 rokmi podľahla rakovine. 

Na pohrebe sa zúčastnia súčasní i bývalí lídri z celého sveta. Delegáciu Spojených štátov bude viesť viceprezident Joe Biden, Rusko by mal zastupovať minister zahraničných vecí Sergej Lavrov. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies