Sarkozymu sa v predvolebnom dueli nepodarilo zložiť Hollanda

NETKY.SK • 3 Máj 2012, 06:55 • 2 min
Sarkozymu sa v predvolebnom dueli nepodarilo zložiť Hollanda

Sarkozymu sa v predvolebnom dueli nepodarilo zložiť Hollanda - Politika Hašterenie na školskom dvore pripomínala v stredu večer jediná televízna debata francúzskych prezidentských kandidátov pred nedeľňajším druhým kolom volieb. radujúci prezident Nicolas

slovakia

left justify in out

img

Hašterenie na školskom dvore pripomínala v stredu večer jediná televízna debata francúzskych prezidentských kandidátov pred nedeľňajším druhým kolom volieb. Úradujúci prezident Nicolas Sarkozy napriek opakovaným výpadom proti socialistovi Francoisovi Hollandeovi podľa pozorovateľov neohrozil jeho postavenie favorita.
      Hollande, ktorý v prieskumoch vedie o šesť až desať percentuálnych bodov, počas takmer trojhodinovej debaty pôsobil pokojne, na rozdiel od Sarkozyho, ktorý často vystupoval rozčúlene a napäto.
      Podľa politických komentátorov debata nálady voličov nezmenila a pravdepodobne len posilnila ich preferencie. "Táto debata by nemala veci zmeniť a keďže Francois Hollande je v pozícii favorita, on by mal mať z nej osoh," povedal analytik Jerome Fourquet z agentúry Ifop. Debatu si podľa odhadov pozrela polovica zo 44,5 milióna voličov.
      Francúzski televízni komentátori Sarkozyho výkon prirovnali k "boxerovi", kým Hollande debatu viedol "ako zápasník džuda," ktorý vtipom a poznámkami vyvádzal súpera z rovnováhy.
      Sarkozy, ktorý bojuje o politické prežitie, rivala opakovane obviňoval, že klame o ekonomických údajoch. "Pán Hollande. Keď tak nehanebne klamete, musím to akceptovať?" spýtal sa, keď oponent povedal, že prezident je vždy spokojný so svojimi výsledkami.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona