Sarkozyho postavia pred súd, je podozrivý z korupcie a zneužívania moci

NETKY.SK • 29 Marec 2018, 17:39 • 2 min
Sarkozyho postavia pred súd, je podozrivý z korupcie a zneužívania moci

PARÍŽ - Bývalého francúzskeho prezidenta Nicolasa Sarkozyho postavia pred súd, kde bude čeliť obvineniam z korupcie a zneužívania moci.

slovakia

left justify in out

Jedno z obvinení sa týka jeho odpočutých telefonických hovorov z roku 2014, v ktorých sa snažil ovplyvňovať sudcov zaoberajúcich sa kauzou údajného nelegálneho financovania jeho kampane. Sarkozy podľa vyšetrovateľov vystupoval pod pseudonymom Paul Bismuth, vydával sa za občana Monaka, a sľuboval sudcovi, ktorý sa jeho kauzou zaoberal, prestížne posty v Monaku.

Sudca Gilbert Azibert to explicitne neodmietol, a preto ho tiež postavia pred súd, informujú francúzske médiá. Tretím obvineným v tejto kauze je Sarkozyho právnik. Všetci traja vinu popierajú.

V separátnej kauze je Sarkozy podozrivý z toho, že prijal milióny eur od nebohého líbyjského diktátora Muammara Kaddáfího na financovanie svojej predvolebnej kampane. Sarkozy mal údajne od Kaddáfího režimu tajne prijať až 50 miliónov eur. Sarkozy v roku 2007 prezidentské voľby vyhral a v Elyzejskom paláci sídlil do roku 2012.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona