Sarkozy žiada súdny zákaz zverejňovania tajných nahrávok

NETKY.SK • 10 Marec 2014, 13:38 • 2 min
Sarkozy žiada súdny zákaz zverejňovania tajných nahrávok

PARÍŽ - Bývalý francúzsky prezident Nicolas Sarkozy a jeho manželka Carla Bruniová požiadali dnes súd o vydanie predbežného opatrenia zakazujúceho zverejňovanie nahrávok Sarkozyho súkromných rozhovorov, ktoré zhotovil jeden z jeho najbližších spolupracovníkov Patrick Buisson, napísala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Na nahrávkach sú zachytené aj Sarkozyho rozhovory s okruhom jeho najbližších spolupracovníkov z roku 2011, keď bol francúzskym prezidentom. Niektoré nahrávky sa minulý týždeň objavili na stránke internetového denníka Atlantico. Webová stránka už medzičasom stiahla nahrávku, na ktorej si Sarkozyho manželka, speváčka Carla Bruniová svojho manžela doberá, že si ho musí vydržiavať.

 

Dva dni po zverejnení zvukových záznamov vyšlo najavo, že monitorovanie Sarkozyho rozhovorov s jeho právnikom nariadil aj súd v súvislosti s preverovaním financovania jeho predvolebnej kampane v roku 2007. Parížska advokátska komora proti tomu podala protest pre porušovania dôverného vzťahu medzi advokátom a klientom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies