Sarkozy vyhlásil na juhu najvyšší stupeň teroristickej hrozby

NETKY.SK • 20 Marec 2012, 07:53 • 2 min
Sarkozy vyhlásil na juhu najvyšší stupeň teroristickej hrozby

Sarkozy vyhlásil na juhu najvyšší stupeň teroristickej hrozby - Svet Francúzsky prezident Nicolas Sarkozy po dnešnom krvavom útoku pri židovskej škole v Toulouse zvýšil úroveň teroristickej hrozby na juhu krajiny na najvyšší možný stupeň. ervený stupeň po

slovakia

left justify in out

img

Francúzsky prezident Nicolas Sarkozy po dnešnom krvavom útoku pri židovskej škole v Toulouse zvýšil úroveň teroristickej hrozby na juhu krajiny na najvyšší možný stupeň.  
      Červený stupeň pohotovosti zahŕňa región Midi-Pyrénées (Juh-Pyreneje) a vyjadruje bezprostrednú hrozbu.
      Vraždu rabína a troch detí, ktorých dnes zastrelil neznámy strelec, označil prezident za "národnú tragédiu". Uviedol, že páchateľom bol ten istý, ktorý minulý týždeň v oblasti Toulouse zastrelil troch vojakov. Pri všetkých útokoch bola použitá rovnaká zbraň.
      Sarkozy, ktorý po útoku pricestoval do juhofrancúzskeho mesta, vyhlásil, že "antisemitský motív" zločinu sa zdá byť zrejmý. Prisľúbil, že bezpečnostné služby budú strážiť všetky náboženské školy, ako aj všetky židovské a moslimské náboženské budovy. 
      "Všetky dostupné prostriedky budú použité na zneškodnenie tohto zločinca," povedal Sarkozy s tým, že na vyšetrovanie bude osobne dohliadať minister vnútra Claude Guéant.
      Prezident Sarkozy tiež oznámil, že do stredy prerušil svoju kampaň pred aprílovými a májovými voľbami.
      V školách po celom Francúzsku budú v utorok o 11.00 h SEČ držať na pamiatku obetí minútu ticha. 

Zdroj: TASR/DPA, Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies